SKANDALEOPPTREDEN: Adam Lambert simulerte oralsex med en danser da han opptrådte på American Music Awards 22. november. Foto: Reuters

Ny TV-avlysning for skandale-Lambert

(VG Nett) Adam Lambert får ikke besøke «Jimmy Kimmel Live» etter hans kontroversielle AMA-opptredenen.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Konservative amerikanere satte potetgullet i halsen da Adam Lambert - som er åpen om sin homoseksuelle legning - simulerte oralsex med en danser og kysset sin mannlige keyboardist under fremføringen av singelen «For Your Entertainment» under American Music Awards 22. november.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Den mildt sagt oppsiktsvekkende opptredenen fikk seerne til å reagere, og TV-kanalen ABC - som sender American Music Awards - fikk inn over 1.500 klager på Lambert.

Alle klagene førte til at 23-åringens planlagte besøk på «Good Morning America» ble avlyst. Nå er det også klart at Adam Lambert ikke får opptre hos talkshowverten Jimmy Kimmel og hans program «Jimmy Kimmel Live» 17. desember - som også sendes på ABC.

- Ja, dessverre venner, ABC har avlyst min planlagte opptreden på Kimmel og NYE. Ikke skyld på dem. Det er på grunn av alle klagene til kringkastingsrådet, skriver Lamber på sin Twitter-profil.

Få rampelysnyheter på Facebook!

Nyhetsbyrået AP hevder å vite at NYE er en forkortelse for «New Year's Rockin' Eve» med Dick Clarck, et populært program på nyttårsaften i USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder