TYSK SUKSESS: Marit Larsen. Foto: Robert S. Eik

Enda en tysk vinnersjanse for Marit Larsen

Kjemper mot Lady Gaga i to kategorier

(VG Nett) Marit Larsen er i dag nominert til enda en tysk «Grammy».

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
ECHO - hjemmeside

I dag ble det klart at den norske popstjernen (26) stiller med vinnersjanse nummer to når Tyskland inviterer til den stjernespekkede Echo-prisutdelingen i Berlin fredag 5. mars. Echo informerte i dag de utvalgte artistene som er nominert til «Beste nykommer», deriblant Marit..

Marit er fra før av i kategorien beste kvinnelige internasjonale popartist under samme prisdryss, som omtales som Tysklands svar på Grammy Awards. I sistnevnte kategori kjemper Marit mot giganter som Beyoncé, Whitney Houston, Lady Gaga og Pink.

Besøk Echos hjemmeside

Amerikanske Lady Gaga er også Marits rival i kampen om trofeet for beste nykommer. De andre konkurrentene er Gossip, David Guetta og Milow.

«Did I just get nominated for a second Echo award?!» skriver Larsen på sin Twitter-side i ettermiddag.

- Kjempestas

Marit Larsen befinner seg i en turnébuss i Tyskland og er ikke tilgjengelig for en kommentar, men manager Morten Andreassen svarer dette i en e-post til VG Nett:

- Marit synes det er kjempestas og bli nominert til to priser i et av verdens største musikkmarkeder. Prisene blir i motsetning til f.eks. Spellemannprisen gitt til dem som selger mest, så vi tar selve nominasjonen som en liten seier i seg selv, og de mednominerte sier litt om hvor bra det faktisk går i Tyskland for Marit nå, selv om selve prisen nok er utenfor rekkevidde, skriver Andreassen.

På tysklandsturné

Marit startet mandag en omfattende tysklandsturné. Hele 22 utsolgte konserter står på plakaten de nærmeste ukene. Hun startet i Hamburg mandag foran 1500 tilskuere på det legendariske spillestedet Grosse Freiheit, hvor Beatles i sin tid startet sin karriere.

Men Marit tar seg tid til å være med på prisgallaen 5. mars, hvor blant andre Rihanna og Robbie Williams skal opptre.

Marit har solgt 200.000 album og 300.000 singler i Tyskland. Denne uken slippes andresingelen «Under The Surface» på det tyske markedet.

Marit har lagt et forrykende 2009 bak seg. 26-åringen har toppet listene i en rekke europeiske land med «If A Song Could Get Me You». Både Østerrike, Sveits og Tyskland har trykket den norske popyndlingen til sitt bryst, og Marit har tilbrakt store deler av høsten på veiene utenfor Norges grenser.

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder