NYTT SAMARBEID: Norske Andre Lindal og Justin Bieber. Foto: Privat og PA

Andre Lindal bak to låter på Biebers nye album

Den norske låtskriveren Andre Lindal (35) har ett ord for å beskrive hvordan det er å ha skrevet to låter på Justin Biebers nye album: - Ellevilt!

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Dette er den største fyren innenfor musikk, så at dette gikk som det gikk betyr utrolig mye! utbryter Lindal til VG.

Denne uken kunne han endelig avsløre hemmeligheten han har holdt på en stund - på Justin Biebers nye plate Believe, som kommer i juni, står nordmannen bak to låter - «As Long As You Love Me» ft Big Sean og «She Don't Like The Lights».

- Dette er helt ellevilt, sier han om suksessen.

Superprodusent

Lindal har det siste året skrevet og produsert låter sammen med superprodusent Rodney Jerkins, som har samarbeidet med profilerte artister som Michael Jackson, Beyoncé, Whitney Houston og Britney Spears - for å nevne noen.

I Norge er 35-åringen kanskje mest kjent som mannen bak Chris Medinas norske hit «What Are Words», som han skrev med nettopp Jenkins. Han har også skrevet låt for Kelly Clarkson .

Nå har altså samarbeidet ført nordmannen til en av verdens mestselgende artister.

Lindal forteller at prosessen begynte allerede i september i fjor, da duoen laget ett track Jerkins mente ville være perfekt for Justin Bieber. I desember ble den ferdige demoen sendt til 18-åringens manager Scooter Braun, som i løpet av ti minutter ga et positivt svar.

Grønt lys denne uken

I februar kom Bieber i studio og gjorde flere låter, og etter mye venting kom den offisielle listen over sanger som skal være med på albumet denne uken.

- Mine venner og familie har jo nå blitt veldig vant til gode nyheter og så skuffelse, og vi har jo blitt veldig vant til å feire små steg, men ikke ta noe på forskudd. Så mange har visst om dette, men ingen har feiret noe ennå. Det kan begynne nå! sier Lindal.

- Det er akkurat dette jeg har villet få til hele tiden, sier han.

- Sang perfekt

Han beskriver den mest spennende kvelden da Bieber var i Jenkins' Darkchild-studio.

- Jeg spilte piano, Bieber sang perfekt. Rodney var der, det samme var Nasri Atweh, Adonis Shropshire og LaShawn Daniels. Ikke noe stress, bare de beste folkene på det de gjør, og meg. Sinnssykt!

Nasri Atweh står bak flere av Justin Biebers største hits, blant annet «Never Say Never» og «Under the Mistletoe», mens Adonis Shropshire har vært produsent og låtskriver for blant andre Beyoncé, Mariah Carey og Enrique Iglesias. LaShawn Daniels star sammen med Jenkins bak låter som Michael Jacksons «You Rock My World», Destiny's childs «Say My Name» og Jennifer Lopez' «If You Had My Love».

Han skryter også i stort monn av Justin Bieber.

- Bieber er den han er fordi han er fabelaktig. Jeg er i hvert fall en belieber, sier han.

- Perfekt balanse

- Hva kan du si om de to låtene?

- Begge sangene er en perfekt balanse mellom meg og Rodney. Det er begges kreative side som får full utfoldelse, og låtene eksisterer kun på grunn av begge. Det er det som er så fett. Begge får alt som vi vil, og vi ligger unna det den andre er best på. Toplinere kommer inn og lager sangen før vi fullfører sangene, sier Lindal.

Lindal reiste til USA i 2000 for å lære mer om musikk, begynte på college som trompetist og gikk ut som produsent i 2004. Fram til 2006 var han i Los Angeles, før han tilbrakte to år i Norge.

Har jobbet hardt

Siden 2008 har han jobbet for å nå drømmen i USA. Gjennombruddet kom da han ble oppdaget av Charles «Big Chuck» Stanton (Aftermath, Dr.Dre, Eminem, 50 Cent), som igjen satte ham i kontakt med Rodney Jerkins. Siden har det bare gått én vei.

- I et miljø som dette har du bare to valg. Live or die. Det er helt opp til en selv, men hvis du er klar og kjører hardt kan alt skje, sier Lindal.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder