NYTT MATERIALE: Matoma er stolt over å kunne kalle seg norsk, og synes derfor det er ekstra stas å slippe et dynamisk album med store norske stjerner. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Norske stjerner i Matoma-samarbeid

Lover samarbeid med stor internasjonal artist på neste låt

Først J. Lo, Jason Derulo og One Direction. Nå samarbeider
Matoma (24) låter med Nico & Vinz, Madcon og Donkeyboy.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Trop house-kometen Matoma, mindre kjent som Tom Stræte Lagergren, slapp for en knapp måned siden sin siste singel «Feeling Right (Everything Is Nice)» sammen med den amerikanske rapperen Wale og Popcaan. Da slapp han også nyheten om at han etter jul legger ut på en Skandinavia-turné - blant annet med en konsert i Operafoajeen, som første artist noensinne.

Men 24-åringen hviler ikke på laurbærene av den grunn. Fredag slipper han nemlig det dynamiske strømmealbumet «Hakuna Matoma» (oppkalt etter historien om hvordan han fikk navnet Matoma), også dette nytt for en artist.

– Det er et dynamisk og organisk album som vil vokse hele tiden. Planen er å hele tiden gi ut nye låter, uten å måtte vente til jeg kan fylle en EP eller et album. Dersom jeg har lyst til å feire noe med å gi ut en ny låt, så kan jeg gjøre det. Det er bare å legge det til i spillelisten, ler 24-åringen, som legger til:


– Det er ingen andre artister som har gjort det på denne måten.

Les også: Fra gutterommet på Flisa til Puerto Rico med J. Lo

Kremen av Norge

Grunnen til at han gjør det på denne måten er enkel: Han vil at musikken skal være lett tilgjengelig.

– Så er det jo et pluss at jeg hele tiden kan mate spillelisten med egne låter og remixer. Så kan jo også strømmetallene, fansen med andre ord, få være med på å bestemme hva som blir neste singel.

Denne gangen har han samarbeidet med en rekke norske stjerner. Nico & Vinz, Madcon og Donkeyboy er blant de som har navnet sitt på tropical house-kometens første «album».

– Jeg trives veldig godt i selskap med nordmenn, og så hadde jeg ikke jobbet med dem om de ikke var flinke. Nico & Vinz er kremen av Norge, og jeg har drømt om å jobbe med dem siden de kalte seg Envy. Madcon har blitt gode kompiser av meg, så vi har det alltid gøy når vi jobber sammen. Donkeyboy var det også utrolig moro å jobbe med, sier han.

Så du denne? Nico & Vinz til VG: Flere spennende samarbeid i vente

Teaser ny låt

GREI CV: Matoma kan nå sette Nico&Vinz og Donkeyboy på listen over samarbeidspartnere - og mer blir det. Om et par uker slipper han en ny låt, med en ny internasjonal artist. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

På albumet er også Matomas tidligere hitlåter med Jason Derulo og Jennifer Lopez, samt 24-åringens remixer av One Directions «Perfect», Astrid S’ «AM» og hans hittil største hit, remixen av Notorious B.I.Gs «Old Thing Back». Sistnevnte solgte til fire ganger platinum her til lands.

VG+: Matoma om den nye hverdagen: – Har blitt 4-5 turer rundt jorden (krever innlogging)

– Jeg gleder meg veldig til å dele disse låtene med lytterne. Grunnen til at jeg har valgt norske artister er fordi jeg selv er stolt over å være norsk, og stolt over å komme fra et land med så mye talentfulle musikere, sier han.

Likevel vil det komme flere internasjonale samarbeid.

– Om et par uker kommer det en ny låt på albumet med en ganske stor internasjonal artist, teaser han uten å ville spoile for mye.

I tiden fremover skal han spille flere konserter i USA, blant annet i Chicago, Minneapolis og St. Louis, før turen går til Australia, og så hjem til Flisa. Da skal ha ta en velfortjent juleferie.

– Det blir deilig. Det gleder jeg meg sykt til.

Så du denne? Norske Matoma med One Direction-remix

Etter et par uker med ribbe, julebrus og familiehygge venter en ny runde med konserter - men denne gangen holder han seg i nærområdet. I januar legger han nemlig ut på Skandinaviaturné, og da tar han turen innom foajeen på Den Norske Opera & Ballett.

Konserten i Operaen solgte han ut på en drøy uke, så han satte like gjerne opp en ekstrakonsert samme kveld. Det er noe med det å ha konsert på hjemmebane, mener han.

– Så lenge du gir av deg selv, så gir publikum alt tilbake. Jeg synes det norske publikummet er helt fantastisk. Nå planlegger vi konsertene etter jul for fullt. Jeg kan love at konserten i Operaen blir noe folk aldri har sett før.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder