SØKNADSAVSLAG: Chris Brown har fått avslag på sin visumsøknad i Australia. Landet ønsker ikke stjernen etter at han i 2009 ble dømt for å ha angrepet sin daværende kjæreste, Rihanna. Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Chris Brown nektes australsk visum

Australia godkjenner ikke artistens visumsøknad. Han har nå 28 dager til å anke avgjørelsen.

  • Ida Christine Johannessen

Artikkelen er over fire år gammel

Den amerikanske artisten Chris Brown ble i 2009 dømt til samfunnstjeneste for å ha angrepet sin daværende kjæreste, sangeren Rihanna.

Den turbulente fortiden har ført til at Brown nå har fått avslag på sin visumsøknad i Australia, og det lover ikke godt for konsertene han skal holde i landet i desember.

Avgjørelsen om visumavslag bekreftes av Australias immigrasjonsminister, Peter Dutton, skriver The Guardian.

Fredag kveld fikk Brown beskjed om at han ville få avslag på søknaden, og at han har 28 dager til å anke.

Må begrunne besøket

STJERNEPAR: Chris Brown banket opp sin daværende kjæreste Rihanna i 2009 og ble dømt til samfunnsstraff, fem år prøvetid og ett år med rådgivning. Foto: Robyn Beck , Afp

– Personer som får denne beskjeden har 28 dager på seg til å legge frem en begrunnelse på hvorfor de bør få innvilget visum for å komme inn i Australia. Beslutningen om visum vil bli utstedt eller ikke blir tatt etter denne tidsrammen og når begrunnelsen for visum er vurdert, sier Dutton.

Les også: Chris Brown ble holdt igjen i Manila - angklaget for svindel

Ifølge planen for turneen «One Hell of a Nite» skal Brown holde konserter i Sydney, Melbourne, Brisbane og Perth i desember. The Guardian har vært i kontakt med en talskvinne for artistens turnéselskap som ikke ønsker å kommentere saken.

Fredag skrev VG at Australias kvinneminister, Michaelia Cash, mener at Chris Brown bør nektes adgang til landet.

– Det er viktig at folk forstår at de som begår partnervold, og samtidig ønsker å reise verden rundt, vil oppleve at enkelte land ikke slipper dem inn, konstaterte Cash.

Underskriftskampanje mot Brown

Cash påpekte da at det likevel ikke er hun som tar denne avgjørelsen, men at hun kunne garantere at immigrasjonsministeren vil se nærmere på saken.

Les også: TMZ: Chris Brown etterforskes etter ny voldsepisode

I likhet med Cash er det flere som har uttrykt sin misnøye med artistens konserter i Australia. En underskriftskampanje ble opprettet for litt over en uke siden som oppfordrer Dutton til å nekte artisten adgang til landet.

I skrivende stund har over 14.000 mennesker sluttet seg til kampanjen.

Det er likevel ikke første gang Browns voldelige fortid stikker kjepper i hjulene for karrieren. I februar fikk han beskjed om å snu på grensen til Canada bare timer før han skulle holde konsert i Montreal.

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Chris Brown kan nektes Australia-turné

  2. Chris Brown mistenkt i ny voldssak

  3. Artisten Chris Brown arrestert

  4. Chris Brown risikerer fengsel etter å ha kommet hjem med ape til datteren

  5. Chris Brown i heftig ordkrig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder