KONKURS: Hans-Erik Dyvik Husby - her avbildet i Stuggudal der han spilte inn plate med Johnny Cash på norsk i 2013 - er slått personlig konkurs etter et krav fra Follo kemnerkontor. Foto: Øyvind Nordahl Næss , VG

Hans-Erik Dyvik Husby slått konkurs

Artisten og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby (43) er slått konkurs.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bakgrunnen for konkursen er et krav fra Follo kemnerkontor, opplyser bostyrer Thomas Christian Wangen i Advokatfirmaet Halvorsen & Co. til VG.

– Husby har samarbeidet godt og ønsker å bidra til å skaffe den nødvendige oversikten for ham selv og kreditorfellesskapet, sier Wangen til VG.

Bostyreren presiserer at arbeidet med boet er helt i den innledende fasen og at det fremdeles jobbes med å skaffe en oversikt over blant annet aktiva og passiva og antall kreditorer.

En midlertidig beretning vil bli fremlagt i forbindelse med skiftesamling den 9. mars. Da vil det også komme frem ytterligere informasjon, opplyser bostyrer Thomas Christian Wangen.

LES OGSÅ: Hank slår tilbake mot MGP-kritikerne: – Hipsterbjeffing

Hans-Erik Dyvik Husby er mest kjent som mangeårig vokalist og frontfigur under aliaset Hank von Helvete i rock-bandet Turboneger. Han forlot gruppen i 2009, blant annet etter å ha slitt med heroinavhengighet i flere år.

Dyvik Husby har alltid vært åpen om sine tidligere rusproblemer og har de siste årene jobbet aktivt med anti-russpørsmål.

De siste årene har han livnært seg som soloartist og skuespiller. Han fikk braksuksess i musikalen «Jesus Christ Superstar» i 2009, og spilte siden hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i den svenske filmen med samme navn.

LES: Hank hentet kraft fra Utøya-overlevende

Etter tiden med Turboneger har han deltatt i flere tv-programmer, både uten og med musikalsk utgangspunkt. Blant annet har han deltatt i NRKs «Stjernekamp» og Melodi Grand Prix under artistnavnet Hank. Han har også gitt ut både plater og kokebøker.

Sist høst var han aktuell i teaterversjonen av «Selskapsreisen»-filmene i Malmö.

Hans-Erik Dyvik Husby har ikke besvart VGs henvendelser onsdag formiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder