Giske: - Stedet bør være valgt før sommeren

Ellevill Rybak-feiring på Nesodden

NESODDEN (VG Nett) Alexander Rybaks hjemsted Nesodden er i fyr og flamme på nasjonaldagen etter maktdemonstrasjonen i Melodi Grand Prix. Det lokale skolekorpset vartet til og med opp med «Fairytale».

Artikkelen er over ti år gammel

- Dette er noe vi er fantastisk begeistret for her på Nesodden. Både fordi det er veldig morsomt at en av våre egne presterer så utrolig bra, men også fordi han er et fantastisk symbol på en kommune som rommer flere kunstnere og kulturarbeidere enn noe annet sted på samme størrelse i Norge, sier en fornøyd ordfører Christian Hintze Holm til VG Nett.

Send din gratulasjon til Alexander Rybak her

Han har nettopp hørt Nordre Nesodden skolekorps fremføre gullåten «Fairytale» foran feststemte innbyggere som klappet med.

- Det var veldig morsomt å høre, sier ordføreren.

Spiller ditt korps «Fairytale» på 17. mai?Send video på maileller mobilvideo til 2200

LES OGSÅ:«Babyface» går verden rundt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOLKEFEST: Alexander Rybak sørget for at den internasjonale MGP-finalen arrangeres i Norge neste år. Valget står mellom Telenor Arena og Oslo Spektrum. Foto: Reuters

Korpset drar til Gardermoen

Han kommer selv til å reise til Gardermoen i kveld for å møte Norges nye yngling. Det vil også Nordre Nesodden skolekorps gjøre.

- De kommer til å stå utenfor terminalen og spille sangen. Så vidt jeg har skjønt er det litt kontroll der oppe på grunn av at det er ventet stor pågang.

VGTV:Hør skolekorpset spille «Fairytale» her

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn sier til VG Nett at han venter storinnrykk av jublende fans når Alexander Rybak lander på Gardermoen ved 21.30-tiden i kveld.

Nesodden kommune planlegger å lage fest for Alexander Rybak i morgen, mandag.

- Vi må først finne ut om det passer for han, men det vi tenker oss foreløpig er å ta han imot på samfunnshuset på Nesodden der vi hadde arrangementet i går, sier Hintze Holm.

BILDESPESIAL:Se bildene fra festnatten her

STOLT MOR: Alexander Rybak avbildet etter at han kom tilbake til hotellet sitt etter seieren - her med mor Natalia. Foto: Sara Johannessen/Scanpix

- Tror 150 mill. er nok

Også kirke- og kulturminister Trond Giske deltok på 17. mai-feiringen på Nesodden i dag. Han er allerede i gang med planleggingen av folkefesten neste år.

- Jeg snakket med kringkastingssjefen i går kveld, og allerede før sommeren bør stedet være valgt. Det tar tid å planlegge et så enormt arrangement som en internasjonal Grand prix-finale, sier Giske til VG Nett.

Hvem vil DU skal være programleder for neste års MGP-finale?

Etter at den knusende seieren ble kjent, raser debatten om hvilken by som skal få det ærefulle oppdraget.

- Det viktigste er å finne et lokale. Det er ikke mange bygninger i Norge som er store nok til å huse en Melodi Grand Prix-finale, og da tror jeg alternativene kommer til å begrense seg ganske raskt. Men det får NRK sitte i førersetet på, selvsagt med noen krav og kriterier.

Ministeren lar seg imidlertid ikke skremme av det svært kostbare arrangementet i Moskva.

- Det russiske finalen kostet rundt 300 millioner, men 150 millioner som er det normale, tror jeg er nok til å arrangere en veldig flott finale. Jeg tror at folkefesten, stemningen rundt og hvordan vi presenterer landet vårt på er det som blir avgjørende.

VGTV:Se Alexanders elleville feiring her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder