BLIDE FOLK: Programleder Live Nelvik og artist Atle Pettersen skal lede årets VG-lista show på Rådhusplassen! Foto:Kim Erlandsen,NRK

De skal lede VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen

Live Nelvik og Atle Pettersen skal lose publikum og seere gjennom årets VG-lista show.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

20. juni er det klart for Nordens største gratisfest, som for første gang er på en lørdag i år. Tidligere programleder i P3 Morgen, Live Nelvik skal lede folkefesten sammen med artisten og tidligere «Stjernekamp»- og «Skal vi Danse»-deltager Atle Pettersen, som ikke henger med leppen selv om han står på scenen som programleder, og ikke som artist.

– Jeg tror at det å stå på den scenen foran så mye mennesker er en sinnssyk opplevelse enten du synger, snakker, sjonglerer eller står på hendene! Så fett blir det uansett! sier han til VG.

– Å lede VG-lista er et tradisjonsrikt og ærefullt oppdrag. Det har vært der i mange år, og det er verdens beste start på sommerferien for mange – meg selv inkludert. Jeg har til og med bestilt sommerferien min til etter Topp 20-showet for å komme i samme stemning, innrømmer Nelvik.

Har du lest?Disse kommer til VG-lista!

Glemt å gi råd

Nelvik som nå jobber i NRKs «Underholdningsavdelingen» er ikke ny på konferansierjobben, og har tidligere ledet P3 Gull hos statskanalen. Hun tror at lydnivået vil være den største forskjellen fra tidligere jobber.

– Jeg tror lydnivået på VG-lista vil skille seg fra andre programlederjobber. Det er et yngre publikum, og da blir det høyt lydnivå. De viser ofte en mer umiddelbar entusiasme. Jo yngre lunger, jo bedre stemning, mener Nelvik.

Nelvik har gjort dette før, men hun har likevel ikke gitt Pettersen noen råd i forbindelse med showet. I hvert fall ikke ennå.

– Gode råd er alltid bra, men hun har vært sparsom foreløpig, forteller 25-åringen.

Selv sier Nelvik at det har hun rett og slett glemt. Men hun er ikke bekymret på makkerens vegne.

– Råd? Nei, det har jeg glemt å gi. Jeg tror ikke han trenger det heller. Han debuterte i «Julemorgen», som jeg så på siden jeg har barn, og det å programleder-debutere for et så strengt publikum som det foreldre er – men fikk bare elsk og ros for jobben han gjorde. Så han har ikke noe å bekymre seg for.

Har du lest?Ny dag for VG-lista på Rådhusplassen

PÅ TV: Atle Pettersen var sist å se i NRKs satsing «The Hit». Foto:Robert S. Eik,VG

Jo flere, jo bedre!

Topp 20-turneen kickstarter på Rådhusplassen i Oslo, der opptil 100. 000 musikkglade mennesker strømmer til for å få med seg den enorme gratiskonserten hvert år. Nelvik er ikke bekymret over antallet mennesker som vil dukke opp på Rådhusplassen 20. juni.

– Jeg tenker at det skal bli fint. Med fare for være for Oslo-geografisk håper jeg vi fyller plassen helt ut til Tjuvholmen og opp til Vika. Jo flere, jo bedre!

Showet, som er kjent som Nordens største gratiskonsert, vil også sendes på NRK og VGTV. Med så mange seere mener programlederne at det bare er en ting å håpe på:

– Jeg håper at det blir bra vær! Det er vi jo opptatt av her i Norge. Bra artister blir det garantert og folk kommer! Jeg håper at vi får se noen fete samarbeid mellom artister man ikke hadde forventet at skulle gjøre noe sammen, sier Pettersen.

Dersom Nelvik fikk ønske seg én ting til sommerens største folkefest – så ville det vært superstjernebesøk.

VETERAN: Live Nelvik har ledet flere store show tidligere, men VG-lista blir det største hittil. Her under P3 Gull i fjor. Foto:Robert S. Eik,VG

– Hvis Rihanna lander med et sjøfly rett ved siden av scenen og synger «Bitch Better Have My Money» – så hadde det vært utrolig kult. Bokstavelig talt våt drøm med sjøflyet som lander også, spøker programlederen, før hun fortsetter:

– Jeg håper egentlig bare at det blir publikumsrekord uansett vær. Erfaringen er at Topp 20-arrangementene hvor det regner nesten har blitt de mest magiske. Plutselig står man og snakker med og blir venn med de ved siden av deg, noe som er veldig unorsk, men hyggelig. Og så håper jeg at de som er der tenker: «Dette er jeg glad jeg ikke gikk glipp av».

Rett før helgen slapp vi nyheten om at boybandet The Main Level og Jaa9 & OnklP er klare for årets største konsert – og i tiden fremover vil vi slippe enda flere artister.

Et godt tips vil være å følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt å følge VG Rampelys på Instagram.

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 12.00 åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder