HÅRFINT FORANDRET: Bildet til høyre er fra sommeren 2007, hvor Thomas Neuwirth sang med gruppen Jetzt Anders! på Regnbueparaden i Wien. Til venstre er Neurwirth som Conchita Wurst på scenen i København. Foto: Franz Gstättner (Fg68at) og AP

Fra boyband til kvinne med skjegg

Østerrikes Eurovision-finalist, dragartisten Conchita Wurst, vil aldri fjerne sitt mørke, tette skjegg. Men gamle bilder viser at «skjeggkvinnen» også har vært glattbarbert.

Wurst, som egentlig er mann og heter Tom Neuwirth (25), er en av favorittene til å vinne Eurovision i kveld, ifølge oddsnettstedet Oddschecker.

Og skal vi tro VGs anmelder Stein Østbø, er det berettiget.

- Du verden, så godt har ikke Conchita sunget tidligere i uken. Og det dramaet i låten, den kjolen, den jubelen, den stemningen... Tror nesten Fugl Fønix stiger helt til topps etter dette! skriver han i sin dom i VGs direktestudio.

På torsdagens pressekonferanse avslørte Neuwirth at han ikke ønsker å bli 100 prosent kvinne, og heller aldri kommer til å fjerne sitt karakteristiske heldekkende skjegg.

- Jeg skal aldri fjerne skjegget, aldri, aldri! Eller, det er mulig jeg en dag tar det bort, men ikke nå, sa den populære MGP-artisten.

Neuwirth har tidligere uttalt at han beholder skjegget når han opptrer som dragartisten Wurst fordi han har et budskap om at man må respektere folk som de er.

Gamle bilder 2007 viser derimot at Wurst også har en fortid som glattbarbert artist.

Den gangen sang 25-åringen med gruppen Jetzt Anders! på Regnbueparaden i Wien uten noe ansiktshår.

Bandet var Wursts første musikalske prosjekt. Før dette jobbet han nemlig som vindusdekoratør for butikker.

Det var derimot i den østeriske realityserien Starmania 25-åringen dukket opp som dragartisten Conchita Wurst, og skjegget ble hans merkevare.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder