UNG POPNYKOMMER: Julie Bergan (18) fra Skien skal kjempe om MGP-finaleplass i Steinkjer i kveld. Foto: NTB SCANPIX
UNG POPNYKOMMER: Julie Bergan (18) fra Skien skal kjempe om MGP-finaleplass i Steinkjer i kveld. Foto: NTB SCANPIX

Julie er yngst i MGP-delfinalen - men høyest på listene

MUSIKK

STEINKJER (VG Nett) Julie Bergan (18) var den eneste av de syv delfinalistene som klatret til Topp 10-lista på iTunes etter MGP-presentasjonen onsdag.

Publisert: Oppdatert: 19.01.13 13:07

Ikke bare føk Melodi Grand Prix-låten «Give A Little Something Back» inn på 8. plass. «Supernova», som hun lanserte før jul sammen med hiphop-gruppa Cir.cuz, klatret til en 7. plass.

Der lå de to sangene hele torsdag - dagen etter at NRK presenterte de syv første delfinalistene på TV.

I skrivende stund ligger «Supernova» fortsatt på 9. plass på iTunes, og fredag klatret den til en 8. plass på VG-lista Topp 20 .

- Sykt!

Skiens-jenta er den eneste av kveldens MGP-artister som har fått låter så høyt på iTunes de siste dagene. Hun passerte både Adele og Gangnam Style.

- Helt sykt! sier en fornøyd Julie til VG Nett noen timer før hun skal i ilden i Steinkerhallen lørdag kveld.

Hun er forsiktig med å omtale seg som favoritt av den grunn, men legger ikke skjul på at hun synes det er gøy å markere seg med tanke på at hun er helt nykommer.

- Jeg føler ikke spesielt prestasjonspress, men jeg skal jo introdusere meg selv for alle i kveld. Det er viktig at jeg innfrir forventningene. Ikke har jeg opptrådt på TV før heller, og de andre er mer kjent enn meg. Selv om jeg er vant med å stå på en scene, så er det veldig nytt med alle kameraene på alle kanter, ler 18-åringen - som til daglig går på musikklinjen ved Skien videregående skole.

- Ikke noe å tape

- Samtidig tenker jeg at siden jeg ikke er kjent fra før, så har jeg ikke noe å tape på å være med. Jeg er kjempespent og litt nervøs, men det er mest gledesnerver, forsikrer Julie, som har skrevet låten sammen med Ben Adams i A1 og hans kjæreste, Sara Skjoldnes.

Ben hadde felles kjente med Julie og ble gjort oppmerksom på henne på YouTube. Han ble overveldet av talentet, og sammen med A1-manager Christian Dyresen har han nå tatt Julie under sine vinger. De er begge managere for det unge pophåpet, som kommer fra en musikalsk familie og blant annet har en sangpedagog til far.

- Vi ble slått i bakken av stemmen hennes og trodde ikke det var mulig. Noe av det fineste med Julie er at hun selv ikke vet hvilken kapasitet hun besitter, sier Dyresen til VG Nett.

FLERE MGP-NYHETER

Jobber med album

Julie jobber nå med debutalbumet sitt og er ikke skremt over norsk jantelov.

- Det er alltid folk som er kritiske når andre får oppmeksomhet, men jeg ønsker dette så mye. Derfor må jeg overse eventuelle dårlige kommentarer. Går jeg videre i kveld, så er det fantastisk. Jeg vil utrolig gjerne opptre i Oslo Spektrum!

18-åringen takker Cir.Cuz for at hun fikk drahjelp da de spurte om hun ville være med på «Supernova» før jul - en singel som allerede har solgt til platina.

- Det har hjulpet meg mye. Jeg er heldig som har dem i ryggen, sier Julie som likevel ikke kan si noe om det blir mer samarbeid.

LES OGSÅ: Datarock er ekspertenes favoritt

Rivaler

Ben Adams har også skrevet låten til Carina Dahl, som også skal kjempe om finaleplass i kveld. Julie forsikrer at selv om Ben konkurrerer med seg selv, så har hun og Carina en god tone.

- Carina er hyggelig, og jeg tenker ikke så mye på at vi er rivaler. Hun og jeg er også veldig forskjellige.

LES OGSÅ: MGP-artister fortviler over ny NRK-strategi

LES OGSÅ: - De første delfinbalistene er heldigst

Sår hals

Julie har et stort skjerf rundt halsen når VG Nett treffer henne. Hun er litt forkjølet, men nekter å la det legge demper på innsatsen.

- Det skal gå helt greit i kveld, smiler hun.

Tre av kveldens finalister går videre til hovedfinalen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om