Preproduksjon i Oslo

Første konsert etter avlysninger

Ron Wood besøkte Vikingskipmuseet

Derfor kom Stones så tidlig til Oslo

The Rolling Stones er rustne etter en lengre pause - og har lagt den såkalte preproduksjonen for den store «14 on fire»- turneen til nettopp Oslo.

 • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

Konserten på Telenor Arena er ikke før på mandag, men The Rolling Stones har allerede vært i Oslo i flere dager.

Både onsdag og torsdag øvde de i flere timer på Filmparken på Jar - der også Brunce Springsteen og hans E street band øvde før konsertene på Telenor Arena i fjor. Gårsdagens øvelse varte i over tre timer.

I går fikk vi et glimt at både Keith Richards og Ron Wood som rullet ned vinduene og hilste på fansen.

- So far, so good, sa Keith på spørsmål om hvordan oppholdet i Oslo er.

ØVER I NORGE: Ron Wood ved Norsk filmpark på Jar på onsdag. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE

Besøkte Vikingskipmuseet

Ron Wood og hans 35 år yngre kone Sally Wood er også observert rundt omkring i byen - og etter det VG kjenner til var de i går innom Vikingskipmuseet på Bygdøy i Oslo.

Og på Twitter har han skrevet at han nyter bandøvingene i Oslo. Her hilser Ron til fansen.

Mens vokalist, og nybakt oldefar, Mick Jagger er det ingen som har sett snurten av. Det vil si - vi har sett bilen han satt i på vei til og fra øving på Jar.

Konsertarrangør Live Nation vil ikke svare på VGs henvendelser om The Rolling Stones tidlige Oslo-ankomst, og markedsdirektør i bandets plateselskap, Gjermund Moastuen, sier til VG at de denne gangen hverken har med konsert eller logistikk å gjøre.

Preproduksjon

- Men det vi generelt kan si, er at når et band starter turneen sin her i byen, så er det helt normalt å øve noen dager før - slik for eksempel Metallica gjorde. Da går de gjennom låter og sånn. Så alt handler nok om preproduksjon siden Oslo-konserten er starten på Europaturnéen, sier Moastuen - som ellers ikke vet hva bandmedlemmene foretar seg under det lange Oslo-besøket.

- Nei, vi vet rett og slett ikke. Vi har ikke noe med konserten å gjøre. Det eneste vi vet, er at vi skal se konserten - og det gleder vi oss helt vilt til. Det er ikke tvil om at dette er et av verdens største rock n' roll-band gjennom historien.

- Hva vet du om hva slags show de vil gi på mandag?

- Jeg har ingen informasjon, men jeg er overbevist om at det selvsagt blir veldig bra, sier Moastuen.

Finslipe detaljene

VGs musikkekspert Stein Østbø mener den tidlige ankomsten viser at The Rolling Stones ikke tar lett på den kommende turneen.

- De er åpenbart her for å øve inn showet de skal presentere i Telenor Arena mandag kveld. For noen er det kanskje overraskende at de kommer nesten en uke før konserten, men det viser at The Rolling Stones - tross sin status - ikke tar lett på oppgaven sin og vil finslipe detaljene slik at fansen får maksimal uttelling. Samtidig fungerer øvingen ute i Filmparken på Jar som en pre-produksjon for hele den kommende sommer-turnéen deres. Oslokonserten er på en måte en «ny-premiere», sier Østbø.

Bare for to og en halv måned siden mistet Mick Jagger sin kjæreste L'Wren Scott på tragisk vis da hun begikk selvmord. Jagger har naturligvis tatt dette svært tungt, noe han har skrevet om på sin egen hjemmeside.

Dødsfallet førte også til flere avlyste, eller utsatte, konserter i Australia og New Zealand, og Oslo-konserten blir dermed som et lite comeback å regne. Østbø tror dette er noe av grunnen til at de kommer så tidlig til byen.

- Vi skal også huske på at det nå er snart to og en halv måned siden Stones sto på scenen sist gang, ettersom syv konserter i Australia og New Zealand ble avlyst etter at Mick Jaggers kjæreste så tragisk døde. Gutta trenger å spille seg inn igjen, selv etter godt over femti år i bransjen.

Oppvarmingskonsert?

Østbø mener dette minner om da The Rolling Stones forberedte seg til verdenspremieren på «14 On Fire»-turnéen i Abu Dhabi i februar.

- Den siste uken tilbrakte de i Paris hvor det ble øvd intenst og hele 65 låter ble gjennomgått. Mot slutten av uka inviterte de rundt tredve fans inn i studio som fikk en særdeles eksklusiv Stones-konsert på elleve låter, sier Østbø - som ikke ser bort i fra at dette også kan skje i Oslo.

- Jeg ser ikke bort fra at det samme kan komme til å skje her når gutta føler at showet sitter. Da kan det i så fall vanke en belønning for alle som nå står standhaftig ventende utenfor Filmparken på Jar for å få et glimt av sine helter - det var nemlig den tålmodige fansen utenfor Paris-studioet som fikk oppleve denne spesielle seansen i februar, sier Østbø.

Flere artikler

 1. Keith Richards om Norge: - So far so good, brother

 2. The Rolling Stones er i Norge

 3. Mick Jagger ladet opp i Frognerparken

 4. Pluss content

  Krisene som kunne knust Stones

 5. Tidligere Rolling Stones-manager er død

Fra andre aviser

 1. Rolling Stones trives i Oslo

  Aftenposten
 2. Oslo er klar for Stones-fest

  Aftenposten
 3. Dette spiller Stones

  Aftenposten
 4. Energisk Mick Jagger tilbake etter hjerteoperasjon

  Aftenposten
 5. Legendarisk finale

  Aftenposten
 6. Rolling Stones med gratiskonsert i Havana

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder