TILBAKE: D'Angelo, den tyngst hyllede soulartisten de siste 20 årene, spiller sine første festivalkonserter i Norge på 15 år i juli. Foto: GETTY Foto: ,

D'Angelo til ny oslofestival – og Skral

Soulstjernen D'Angelo er bekreftet som toppnavn til en ny festival i Bjørvika. Han skal også spille på festivalen ringreven Toffen Gunnufsen har begynt å jobbe for.

  • Thomas Talseth

Artikkelen er over fem år gammel

Nyvinningen i hovedstaden har fått navnet Oslo Fjord Fest, og finner sted på Sukkerbiten i Bjørvika i perioden 15. til 18. juli.

Festivalsjef Runar Eggesvik, en av Oslos mest innflytelsesrike utelivsentreprenører, beskriver prosjektet som en urban storfestival, med innslag av båtliv og familievennlige sommeraktiviteter.

Publikumskapasiteten er på 5500.

– Bjørvika har allerede hatt suksess med arrangementer på Operataket og Sukkerbiten, påpeker Eggesvik.

Den første offisielt bekreftede artisten er amerikanske D'Angelo, som i desember ga ut sin første plate på 14 år, brått og relativt uventet, etter en lang periode med personlige problemer.

Og det nye albumet, «Black Messiah», har da også fått en overveldende mottagelse på linje med det forgjengeren «Voodoo» (2000) fikk – blant annet terningkast 6 i VG.

– Vi gleder oss stort, sier Eggesvik.

D'Angelo er for øvrig konsertaktuell i Oslo nå snart, med et utsolgt show på Sentrum Scene 27. februar – som ble booket før det var kjent at han kom med nytt album.

Soulstjernens første norgesbesøk var på Quartfestivalen sommeren 2000, en sagnomsust seanse i regi av festivalens bookingsjef Toffen Gunnufsen.

Gunnufsen har siden den gang både startet og avsluttet Hovefestivalen i Arendal, og har nå beveget sitt virke til Grimstad og gjenopplivede Skral Festival.

LEGENDARISK: D'Angelo på Quart i 2000. Foto: THOMAS BJØRNFLATEN Foto: ,

D'Angelo spiller der 15. juli, før han tar turen til Oslo Fjord Fest dagen etter.

– Det er enormt for en gjenoppstått festival som Skral å få en gjenoppstått legende av D’Angelos kaliber på besøk. Han beviste jo at han kler sommer og Sørlandet under Quart, sier Gunnufsen.

Musikkanmelder i Dagens Næringsliv, Audun Vinger, skrev dette om Quart-konserten i forbindelse med D'Angelos konsertcomeback for tre år siden, som også da bragte artisten til Oslo:

«Det var den dagen sort musikk slo gjennom i Norge. Etter dette ble det mer musikalsk åpenhet, og soul, R&B og hip hop ble endelig så smått tatt seriøst av (rock)-kritikerne.»

Les også

Mer om

  1. Festival

Flere artikler

  1. Quartfestivalen gjenoppstår

  2. Toffen Gunnufsen hudfletter festivalkonkurrentene

  3. Kadetten i Bærum er Toffen Gunnufsens sjette festival

  4. Krangelen over – får likevel kalle seg Quartfestivalen

  5. Syk D'Angelo avlyser i Molde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder