FRISK: Marie Fredriksson sto i 2012 på scenen foran 1,4 millioner publikummere over 142 konserter - mot alle odds. Her fra Birmingham i juni. Foto: Wenn.com.

Gråtkvalt Roxette-Marie snakker ut om kreften

(VG Nett) Den kreftrammede Roxette-stjernen Marie Fredriksson (54) fikk ett år igjen å leve av legene i 2002. - Jeg har ikke tid til å dø, sier hun nå.

I 2002 ble Roxette-stjernen rammet av en hjernetumor, og legene ga henne ett år igjen å leve. Tre år senere kunne hun fortelle at hun var frisk.

Men fortsatt er det vanskelig å snakke om for Marie Fredriksson. I en dokumentar på SVT onsdag kveld tok hun likevel bladet fra munnen.

- Det var så fælt. Jeg hovnet opp i hele ansiktet, hele kroppen. Jeg fikk i meg så forferdelig mye kortison, sier hun om medisineringen.

Men selv om legene ga henne små sjanser for å komme tilbake, var viljen ekstremt sterk.

- Jeg har ikke tid til å dø nå, sier Fredriksson.

Ifølge Aftonbladet bryter hun sammen når hun snakker om sykdomstiden.

- Jeg kunne ikke snakke på lang tid da det var som verst. Jeg klarte ikke få fram ord. Det var et helvete, sier hun.

Kjæresten Michael Bolyos sier i programmet at han var helt i villrede om hvordan han skulle håndtere beskjedene han fikk.

For å beskytte henne valgte han å skjule informasjon fra legene.

- Det var utrolig komplisert. Noe informasjon ville jeg jo ikke fortelle til Marie, for prognosene var svarte som natten, sier han.

Etter 2012-turneen med 142 konserter foran til sammen 1,4 millioner mennesker merker Boylos godt hvordan Fredriksson gradvis har gjenvunnet sitt gamle jeg.

- Balansen hennes har blitt bedre, hukommelsen har blitt bedre. Mange funksjoner jeg trodde hun hadde mistet har hun fått kontakt med igjen, sier kjæresten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder