KLARE FOR BYTTE: Yoga Fire på et bilde fra et par år tilbake. Fra v.: Apollo, Doktorn, Dansken og Alis Foto: Eivind Griffith Brænde

Dansken forlater Yoga Fire - hemmelig vokalist overtar

Esben «Dansken» Selvig (34) slutter som vokalist i bandet Yoga Fire.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Yoga Fire - hjemmeside

Det er musikeren selv som sender ut pressemelding om at han ikke lenger har kapasitet til å være frontfigur i bandet.

«Kjære venner, fans og ikke minst verdens beste mannskap på skuta Yoga Fire. Det har vært en eventyrlig reise, et magisk kapittel i livet og et helvetes sjøslag. Men tiden er inne for en forandring - for Yoga Fire og for meg», innleder 34-åringen kunngjøringen.

- Fortjener en krigers kaptein

Dansken forklarer videre at han mønstrer av fordi han «tror på bandet».

«Jeg tror på de nye låtene, fansen, fremtiden og verdens sterkeste mannskap - mine venner - Alis, Apen, Doktorn og Tåka.
De nye låtene, fansen og mannskapet fortjener en sulten og krigersk kaptein på broen. Jeg har ikke kapasitet til å være den kapteinen for Yoga Fire akkurat nå.»

Vil ikke røpe ny vokalist

Spellemann-belønte Yoga Fire har allerede funnet en ny vokalist, men hvem vedkommende er, forblir en hemmelighet fram til høsten.

- Men vi gleder oss veldig til å presentere ham for fansen og det norske folk, sier Helene Sundt i MTG Music til VG Nett.

Hun forsikrer at det ikke er noe dramatikk bak Danskens brudd med bandet.

- Det er ikke noe galt, det er bare ikke tid for å kunne gjøre alt, forklarer Sundt.

Hva synes DU om at dansken slutter? Og hvem tror du overtar? Kjør diskusjon i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

- En sulten jævel

Dansken selv beskriver sin arvtager på følgende måte:

«En sulten jævel med blodsmak i munnen. Jeg er sikker på at han og mannskapet skal seile denne skuta herfra og til verdens ende - og en gang for alle bevise at jorda er flat

I studio

Yoga Fire er for tiden i studio og spiller inn nytt album - med den hemmelige vokalisten i full sving. Plateselskapet tror likevel at det ikke vil lekke ut før til høsten hvem den nye frontfiguren er.

- Vi håper vi skal klare å holde ham hemmelig fram til høsten.

Dansken takker for seg med følgende hilsen:

«Tusen takk for fantastiske år. Jeg gleder meg til å følge ferden videre. Og forhåpentligvis å få fekta litt med machetene mine - side om side med den nye kapteinen og hans mannskap - i et blodig sjøslag en gang i fremtiden.»

Esben Selvig, som han heter, er en norsk-dansk forfatter, skribent, programleder, tekstforfatter, manusforfatter og vokalist.

Han var senest i vår aktuell som programleder sammen med kollega Fingern (Thomas Gullestad) i TV-serien «Onkel Amerika» på TV3. Nylig ble Dansken også pappa for aller første gang.

Før han ble vokalist i Yoga Fire, var han frontfigur i hiphop-bandet Klovner i Kamp.

Yoga Fire, som i en årrekke har vært berømt og beryktet for sine ville liveshow, består for øvrig av Jonas Forsang Moksnes («Apollo») (sologitarist), Aslak Hartberg («Alis») (bassist), Sveinung Eide («Dr. S») (synthesizer og rytmegitarist) og Thomas Emil Jakobsen («Tåka») (trommeslager).

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder