TATOVERINGER: Nå har han flere tatoveringer, men her kan man se Justin Biebers tatovering av ekskjæresten Selena Gomez mens han opptrer i Las Vegas i juni 2013. Også X-en og uglen sees her. Foto: Ethan Miller , Getty Imagers/AFP

Justin Bieber om Selena-tatoveringen: – Jeg forsøkte å dekke over den

Som et ledd i Justin Biebers pressefrieri for å promotere
den kommende verdensturneen, snakker han åpent om meningen bak noen av sine mange tatoveringer.

Artikkelen er over fire år gammel

Det er i et videointervju med GQ popstjernen snakker om sin kroppskunst. Bieber sitter i bar overkropp bak et piano, og peker og forteller.

VISTE FREM: Justin Bieber måtte la politiet avfotografere tatoveringene sine da han ble arrestert på mistanke om fyllekjøring uten gyldig førerkort 23. januar 2014. Foto: Uncredited , Ap/Miami Beach Police Department

Rett ovenfor klokken på venstre arm, har Justin en tatovering som ser ut som en mørkhåret engel.

Les mer: Bieber må vitne - konserter i fare.

– Dette er eksen min. Jeg forsøkte å dekke over ansiktet hennes med skyggelegging, men folk vet likevel hva det er, sier han.

På sin venstre hofte har han en enkel strek-måke, som han forteller at alle i familien har.

Jesus, måke og ugle

– Det er den første tatoveringen jeg tok. Den er basert på en bok hele familien har lest. Alle hadde tatoveringen på håndleddet, men jeg ville at den ikke skulle være synlig, så jeg plasserte den her nede. Den handler om en måke som vil være mer enn en måke, forteller Bieber.

Bieber om konsertskandalen: – Jeg overreagerte.

På den venstre leggen har han en stor tatovering av Jesus.

– Den plasserte jeg også ut fra at den ikke skulle være synlig, for verden visste ikke ennå at jeg holdt på å tatovere meg – jeg var bare 17 år.

På spørsmål om hva som er hans favoritt-tatovering, svarer Justin at det nok er den nyeste – et par vinger han har tatovert i nakken som det tok 3,5 timer å tatovere.

EKSER: Selena Gomez og Justin Bieber går den røde løperen til American Music Awards i november 2011. Foto: Chris Pizzello , Ap

– Det verste med det var at jeg måtte holde nakken bøyd hele tiden, og det var veldig ukomfortabelt, sier 21-åringen.

Les mer: Bieber brast i gråt på scenen.

På innsiden av venstre albue har han en tatovering han sier betyr mye for ham – morens øye. Også på høyresiden av brystet har han en tatovering til ære for moren – fødselsdatoen hennes i romertall. På siden av brystkassen, under armen, har han en tegn-tatovering han og faren tok sammen.

Bieber har også bokstaven G på innsiden av høyre albue. Den er for å støtte Georgia, den hjerneskadde datteren til en venn. På høyre underarm har han både en ugle for å symbolisere visdom og en X som symboliserer det ukjente: at selv om folk tror de kjenner artisten eller imaget Bieber, kjenner de ikke hans virkelige jeg.

IKKE REDD FOR VANN: Justin Bieber forlot scenen i Oslo i sinne etter vannsøl, mens han danset i vann under fremføringen av «Sorry» under American Music Awards i november i fjor. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Han har også to L-er tatovert på innsiden av venstre overarm. Det står ifølge Bieber for «Head is low, but lift it up», for å minne ham om alltid å holde hodet høyt og se fremover.

– Liker ikke «tramp stamp»

Artisten avdekker også én fordom når det kommer til tatoveringer:

– Jeg kan ikke si jeg har sansen for tatoveringer på korsryggen, hverken for menn eller kvinner. David Beckham tror jeg har en «tramp stamp»-tatovering, og det er virkelig ikke bra, sier en smilende Bieber mens han vifter med pekefingeren.

Justins nye «Purpose»-verdensturné, der den norske danseren Mona Berntsen er med, starter i mars. Når han kommer tilbake til Norge til høsten, er det satt opp to konserter. Da han skulle holde konsert i Oslo sist, der flere hundre fans hadde ventet i timevis, hisset han seg opp over vannsøl på scenen under første låt og stormet av scenen uten å komme tilbake.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder