BALANSEKUNSTNER: Plateaktuelle Vinni - Øyvind Sauvik - trives best når han kan skyve på grensene mellom kreativ galskap og ansvarsfølelsen. Foto: Robert S. Eik

Paperboys-Vinni solodebuterer

- Livredd for å bli streit

Som familiemann og artist balanserer Øyvind «Vinni» Sauvik (34) på en knivsegg mellom galskapen og det ansvarsfulle.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Det er fett å være på den knivseggen. Å ta ansvar er det vanskeligste - ta de fornuftige og trygge valgene som må til når man får en unge. Å gi faen er jo det absolutt letteste med alt det medfører av fyllesyke, angst, nerver og skam. Det gjelder å finne balansen, sier Vinni til VG.

VGTV:Vinni: - Det hender det går utover bartendere også

Lever guttedrømmen

- Og det har du?

- Tror det, ikke minst takket være en ekstremt forståelsesfull kone. Hun vet hvem hun giftet seg med, for å si det sånn, og lar meg leve ut guttedrømmen. Fremdeles må jeg kjempe for å begrense galskapen - det er iallfall bedre enn ikke å ha den i det hele tatt, mener Vinni som denne uken faktisk solodebuterer med «Happily Lost» under navnet Vinni & The Vagabonds.

Vinni svarer VG Netts lesere Tett på nett onsdag klokken 12.Send inn dine spørsmål nå

- Men frykter du at du kan bli for streit?

- Jeg har vært redd for det, ja. Det er lite god kunst som er skapt av streitinger med åtte til fire-jobb, selv om jeg ikke har noe imot streitinger i seg selv. Jeg er fortsatt redd for å bli kjedelig. Hva er poenget med å holde på da, liksom?

Artisthjelp

Han bruker galskapen helt alene denne gangen, nesten. For med erfaringen som Vinni etter hvert har opparbeidet i sitt miljø, er det bare å ringe vennene i storfamilien etter hjelp. Dermed fikk han besøk av svenske Timbuktu, Tshawe fra Madcon og Noora Noor i studioet hos produsent Tommy Tee, samt Jarle Bernhoft og Thom Hell.

- Jeg føler meg kjempeprivilegert som kan gjøre sånt. Sander og Møller'n fra Paperboys er jo også med, men dette er mitt sideprosjekt - ikke en Paperboys-plate der alt skal være så demokratisk og alle skal være med å bestemme. Her er jeg litt tilbake til mine raprøtter med fokus på rap'en og teksten. Det har vært deilig, sier Vinni som ikke helt slipper taket på ungdomssyndene på platens førstesingle, «Let The Monkey Out» - en duett med Timbuktu.

Les også:Ville tilbake til diktatorrollen

Den handler nemlig om å være drittsekk i fylla, ikke minst overfor kjæresten, og angre bittert som en sår hund dagen etter. Selvopplevd?

- Egentlig var det Jason (Timbuktu) som kom opp med temaet, men ganske fort forsto jeg at, jo da, dette er noe jeg kan forholde meg til, jeg også...

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder