VG-lista: Ville tilstander da boyband spilte på hjemmebane

Gjenopplev showet fra Bergen!

BERGEN (VG) Det var tydelig at de 12.000 bergenserne som samlet seg på Festplassen satte pris artistene - og ikke minst de lokale heltene The Main Level.

  • Felicia Alvsing

70.000 mennesker har allerede fått nyte VG-lista og de fantastiske artistene som nå reiser rundt og underholder i flere norske byer.

Denne uken sto regnbyen Bergen for tur, men til ære for de 12.000 som hadde møtt opp på Festplassen lot værgudene regnet holde seg i skyene denne onsdagen.

Mens publikum storkoste seg på Festplassen i sol sto artister som The Main Level, Freddy Kalas og Bendik på scenen. Det var jubel og hyling, klapping og allsang. Et typisk VG-listeshow.

Eventsjef Lise Rønneberg er også glad for at regnet ikke falt denne kvelden, og mener Bergen var et strålende publikum.

– Det er super stemning på Festplassen i år også. Det er veldig gøy! Bergenspublikummet lager liv og vi fikk herlig oppholdsvær så dette er vi fornøyde med.

Les også: Julie Bergan nærmer seg toppen av VG-lista

Vil du se mer av VG-lista? På VGTV kan du se både showet fra Rådhusplassen og Stavanger!

Boyband vant hylekonkurransen

Som under VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen er Christine Dancke programleder, men i stedet for Stian «Staysman» Thorbjørnsen ved sin side, har hun fått Mp3-programleder Abiel Tesfai som makker under resten av turneen.

Til stor jubel var Innertier først ut på scenen på Festplassen. Duoen er fra samme låtskrivergjeng som Katastrofe, og de har vært med på VG-listeturneen de siste årene med låter som «Langt igjen å gå» og «Du er ung», som fikk være med på tur i fjor. I år var det med deres siste singel «Ingen er sånn som du» som de slapp i april.

Les også: Går for Inntertier på VG-lista


Nestemann ut var Sandra Lyng - som med årene er nærmest blitt en stamgjest på VG-listeturneen. I likhet med showet på Rådhusplassen og i Stavanger dro Lyng på med låten «Night After Night», og vi tittet også innom «Moonrise» og hennes nyeste singel, «Blue».

Så du denne? Lyng: – Jeg har valgt å sette meg selv til side


Norges nye rap-prinsesse Izabell skapte nylig overskrifter med en remiks av Karpe Diems «Attitudeproblem» sammen med blant annet VG-listeprogramleder Christine Dancke, Silvana Imam og Bendik. I Bergen sang hun imidlertid en låt fra minialbumet «Honning og Aske», «Bæd».

Les også: Lokker jenter til hiphop med spy og gravide menn


Madden er blant artistene som var med på Rådhusplassen og i Stavanger, og som onsdag sto på scenen i Bergen med «Golden light». Låten går nå sin seiersgang på strømmetjenestene. Bare på Spotify har låten nesten 40 millioner streams, og på VG-lista har låten ligget i 16 uker, hvor den denne uken ligger på en 30. plass.


Til forskjell fra resten av årets VG-listefester ble det ikke servert ett - men to boyband på scenen. Suite 16 slapp i fjor låten, «Who I Wanna Be», og det var denne låten som guttene hadde med seg på scenen i Bergen.


Bendik, mindre kjent som Silje Halstensen, slapp albumet «Fortid» tidligere i år, og hun er i disse dager ut på en stor norgesturné. Mellom Trænafestivalen og Slottsfjell i Tønsberg rakk hun imidlertid innom hjembyen for å synge «Siste gang» på VG-lista.


Freddy Kalas står nok for en av de største VG-listebragdene de siste årene etter Kygo, Alan Walker og Marcus og Martinus. Hans fire siste låter har alle funnet veien til VG-lista, og med henholdsvis to andreplasser og to førsteplasser. Hans siste hitlåt «Jovial» har nærmere 12 millioner avspillinger på VG-lista - og det var tydelig at også i Bergen hadde publikum hørt låten. Årets show i «Vestlandets hovedstad» ble dermed rundet av med allsang.

Husker du? Freddy Kalas vil gi det norske folk allsang i ekte DJ Broiler-stil


På hjemmebane var 29 år gamle Miss Tati som dro singelen «Again and again».

Fra catchy til catchy - det neste ut var P3remiksen av «Attitudeproblem», og det var barske damer å se på scenen. Siden musikkvideoen ble sluppet i slutten av april har den virkelig fått bein å gå på, og Bendik, Izabell, Julie Bergan og Christine Dancke var på plass i Bergen for å dra sine deler av raplåten som Karpe Diem har originalen på.

VGTV: Se musikkvideoen til Attitudeproblem»


I Stavanger gikk lydnivået utenfor konserthuset opp ti hakk da The Main Level kom på scenen. Publikum i Bergen viste at de ikke var noe dårligere når guttene skulle opptre på hjemmebane. Bergenserne Laurent, Alexander og Sander, som de heter hver for seg, dro til med «My Girl» og «A Million More» og det var både hyling og tårer blant bysbarna som hadde skrevet «TML» i panna.


En som er ung og lovende i dagens musikkbilde er nettopp Unge Ferrari. Gutten fra Hamar slapp i fjor «Lianer», en låt som er catchy som få. Det var ikke mange bergensere som klarte å stå helt stille når Unge Ferrari dro i gang.


TRDX har tidligere sluppet en remix av Sandra Lyngs «Play My Drum», men det er med en egen låt produsentduoen sto på scenen i Bergen. Sammen med Hilde fremførte de «Wherever You Go».


Julie Bergan kunne smile stort mens hun sto på VG-listescenen i Bergen, for ikke bare sto det 12.000 mennesker foran henne og jublet - hun nærmer seg også toppen av VG-lista med låten «Arigato». I tillegg til 1. plassen, sang hun også «All Hours».

Husker du? Bergan gjør popsuksess

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder