FORNØYDE: Det ser ut til at a-ha scorer høyt hos den brasilianske fansen, og leder nå avstemningen over beste konsert under Rock in Rio. Foto:Tasso Marcelo,Afp

Stemmer frem a-ha som beste konsert

A-ha leder den brasilianske avisen Globos avstemning om hvilken konsert som var best under Rock in Rio.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Globo er en av Brasils største aviser og har nå bedt leserne om å stemme på den konserten de mener var best under festivalen Rock in Rio.

Så langt leder våre egne i a-ha med 45,05 prosent av stemmene.

På en foreløpig andreplass følger System of a Down med 28,83 prosent av stemmene, mens popikonet Katy Perry ligger på en tredjeplass med 8,55 prosent.

Les også:Konsertanmeldelse: a-has søte Rio-revasj

Til tross for at vi på listen også finner store navn som Rihanna, Metallica og Elton John, ser det likevel ut til at det er norske a-ha som har imponert det brasilianske publikummet mest.

Under festivalen Rock in Rio som har blitt avholdt i Rio de Janeiro den siste uken holdt a-ha sin gjenforeningskonsert. Allerede i mai var billettene til 27. september, dagen bandet stod på programmet, utsolgt.

Under konserten regnet det voldsomt, men dette stoppet verken a-ha eller publikummet.

Les også:a-ha på «Rpck in Rio» i 1991: Publikumsrekord og totalslakt

– Keyboardet svømte i vann, jeg var den eneste som var koblet til strøm. Det kunne eksplodert hele greia, det er mye vann nedi der. Men det var et fantastisk publikum, fortalte Magne Furuhomen til VG etter konserten.

– Er du overrasket over at så mange henger med fortsatt, her nede etter så mange år?

– Ja, jeg er det. Det er ekstremt overraskende egentlig. Samtidig var jo Brasil et sted hvor vi ble populære etter at den første store bølgen av publikumshysteri hadde lagt seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder