Hun skal krydre Grammy

Klar for årets mest stjernespekkede musikkfest

(VG Nett) For første gang har Shakira (29) sagt ja til å opptre på Grammy-utdelingen.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
GRAMMY.comHele nominasjonslisten

SKAL SYNGE SAMMEN: Shakira og Wyclef Jean - her under MTV Awards i fjor - skal lage show på Grammy. Foto: Reuters

Det colombianske stjerneskuddet har vunnet to Grammy-statuetter tidligere. I tillegg kan hun skryte av syv Latin Grammy-trofeer.

Grammy-triumfene til tross - når Shakira går på Grammy-scenen i Staples Center i Los Angeles natt til førstkommende mandag, norsk tid, er det for aller første gang. Med seg har hun duettpartner Wyclef Jean. De er begge nominert for beste popsamarbeid med hitlåten « Hips Don't Lie».

- Historisk! skriver Grammy-akademiet om den forestående Shakira-opptredenen på sine hjemmesider.

Stjernelag

Det er i det hele tatt duket for en Grammy-fest av det spesielt stjernespekkede slaget. I forrige uke meldte Grammy-arrangørene om en annen historisk begivenhet - nemlig gjenforeningen av supergruppa The Police. Sting og gjengen får æren av å åpne hele ballet.

Shakira - som for øvrig besøker Norge 11. mars - er ikke den eneste stjernen som garantert vil sprite opp musikkfesten med heftige rytmer og hoftevrikk. Beyonce Knowles står også på listen over artister som skal opptre. Det samme gjør Christina Aguilera og Rihanna.

Storfavoritten Mary J. Blige, som kan vinne åtte priser, skal også opptre. Det samme skal Dixie Chicks, Gnarls Barkley, John Legend, The Red Hot Chili Peppers, Ciara, Nelly Furtado, Justin Timberlake, The Black Eyed Peas, Pink, Chris Rock og Steve Wonder.

Et av høydepunktene vil være når Justin Timberlake går på scenen med en til nå ukjent jente som vant konkurransen om å få synge duett med pophelten.

To norske nominert

I løpet av natten skal det deles ut priser i over 140 kategorier. Blant vinnerkandidatene er norske Leif Ove Andsnes, som er nominert i kategorien beste instrumentalsolist for Rachmaninovs pianokonsert 1 & 2, innspilt sammen med Berliner filharmoniorkester under ledelse av dirigent Antonio Pappano.

Andsnes er tidligere nominert sju ganger, men han har aldri vunnet.

Også den norske dirigenten Øystein Fevang (Bærum Vokalensemble og Ensemble 96) er nominert - i kategorien beste kor-fremføring med «Immortal Nystedt». «Immortal Nystedt» er faktisk nominert i 2 klasser, ikke bare én. Dette har aldri skjedd en norsk utgivelse.

Årets Grammy-galla er den 49. i rekken. Prisutdelingen er årets største musikkbegivenhet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder