RIVALER I KVELD: Svenske Eric Saade (t.h.) kjemper mot blant andre irske Jedward i MGPfinalen. Foto: AFP og VG/Mattis Sandblad

I kveld kjemper de om MGP-seieren: Saade blåser av irske Jedward

(VG Nett) Sveriges håp, Eric Saade (20), har lite tro på at de irske tvillingene (19) skal håve inn seieren i kveldens MGP-finale.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

John og Edward Grimes (19) og den uptempo-låten «Lipstick» har tatt MGP-entusiastene med storm. Tvillingduoen betraktes nå som de aller største favorittene til å hente hjem seieren når det endelige slaget står i düsseldorf i kveld.

Eric Saade (20), som skal forsvare Sverige med «Popular», uttaler eplekjekt til avisen Aftonbladet at han ikke ser på irene som noen stor konkurrent.

- De kan være mine oppvarmere, lyder det fra svensken.

- Vi er her for å vise hvor skapet skal stå på en mer seriøs måte. Sammeligner man vårt show med irenes, så er deres mer improvisert. Man må elske det. Men vårt opplegg er mer proft, mener Saade.

VGTV møtte Jedward: Intervju med de elleville irene

- Barnehagepop

Saade får støtte fra den svenske MGP-sjefen Christer Björkman (53), som beskriver det irske bidraget som «barnehagepop».

- De er noen energibunter, men jeg synes Eric skiller seg ut. Han er mer voksen og har en bredere appell. Eric er også mer «edgy» og dramatisk, mener Björkman.

MGP-sjefen tror britiske Blue kan bli en større utfordring.

Les og se VGTV: Eksklusivt intervju med Blue

Saade ble ropt opp som aller siste finalist i semifinalen torsdag. Selv om svensken klarte brasene, mener han at han kan prestere enda bedre.

- Jeg har høye krav til meg selv. I kveld må jeg bli enda bedre, sier 20-åringen, som står i et glassbur som sprenges på scenen.

25 land kjemper i kveld. VG Nett holder deg oppdatert gjennom finalesendingen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder