SERIØST ALVOR: Med tittel hentet fra den norske filmen «En håndfull tid» er Klovner i Kamp - fra venstre Dr. S, Dansken, Finger'n og Alis - tilbake i manesjen med «Ørnen tek ikkje unga». Foto: Bjørn Thunæs

SERIØST ALVOR: Med tittel hentet fra den norske filmen «En håndfull tid» er Klovner i Kamp - fra venstre Dr. S, Dansken, Finger'n og Alis - tilbake i manesjen med «Ørnen tek ikkje unga». Foto: Bjørn Thunæs

Klovnene tilbake i manesjen

Det ble for mye alvor før. De er tross alt klovner. Nå er humøret med andre ord tilbake hos Klovner i Kamp.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

«Ørnen tek ikkje unga» heter klovnenes nye verk, spilt inn på en drøy håndfull hytteturer rundt om i landet det siste halve året. Denne gangen har de forsøkt å finne tilbake til den løse snippen som i sin tid gjorde Oslo-gjengen fra Klovner i Kamp til Norges mestselgende ræpp-gruppe noensinne med «Bjølsen hospital».

- Den forrige skiva var på mange måter veldig «dark» og et uttrykk for hvordan det sto til. Doktor'n brøt med forloveden, Dansken måtte til psykolog og selv hadde jeg det helt forferdelig, sier Alis.

Folkelige

I artistsammenheng er Doktor'n Dr. S., Dansken er eks-Dane og Alis er... Aslak Hartberg, i jazzmiljøer mer kjent, etablert og kanskje også mer anerkjent under nettopp dette navnet. Men akkurat nå har Tåsen-gutten Aslak mer lyst til å være Alis enn noen gang, selv om det kan bety brudd med sin etter manges synspunkt seriøse tilværelse i The Shining.

- Herregud, det er dette som er barndomskompisene mine, og jeg må innrømme at jeg har lyst til å være hundre prosent Klovner-gutt akkurat nå. Å gjøre begge deler tar litt for mye tid, sier Hartberg, som av den grunn også har tatt over mye av den offisielle pressepraten, mens Dansken og Finger'n stadig vekk tar administrative telefoner på vegne av Klovner i Kamp A/S under intervjuet med VG.

Derfor er det selvfølgelig også Alis/Aslak som hyret inn selveste Odd Nordstoga på «Syng».

- Jeg ble faktisk spurt om å spille bass på turneen hans - der oppsto linken. Men jeg hadde ikke tid da. Derimot brukte jeg kontakten senere, og han stilte villig opp. Odd står på sin side for mye av det samme folkelige som jeg mener vi i Klovner i Kamp brakte inn i norsk hiphop før det ble stuerent, sier han.

Følger lystene

- Og denne gang er dere ikke redde for å dra inn andre ting som tradisjonelt ikke er spesielt populært i hiphop-leiren?

- Å, du tenker på homo-erotiske «Ronnie & Clyde»? He-he, vi har vel aldri bedt om å bli akseptert av den harde kjernen der - vi gjør det vi til enhver tid føler for å gjøre!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder