- Jostein låter som en ustemt sykkelpumpe

STOCKHOLM/RIGA (VG) Nordens største avis, Aftonbladet, går til frontalangrep på Norges Grand Prix-håp, Jostein Hasselgård.

  • Guro Hoftun Gjestad
  • Ingar Johnsrud
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Svenske Aftonbladets egen Grand Prix-kommentator, Per Bjurman, sparer ikke på kruttet når han skal beskrive Jostein Hasselgårds innsats på øvingene før den store finalen lørdag.

Bjurman viet i går nesten hele sin GP-kommentar til det norske håpet.

«Jostein Hasselgård er en veldig søt liten åpenbarelse, fullt i stand til å slå ut både småjenter og gamle homser,» skriver han om Josteins utseende og vesen.

«Dessverre er det imidlertid slik at unge herr Hasselgård må synge også. Under sine innledende repetisjoner i den robuste gamle Skontoshallen har den stakkars guttungen hatt så vanskelig for å finne rett toneart at han gang på gang er nødt til å avbryte og be om hjelp. Det er som om en Formel 1-sjåfør skulle kjøre inn i depoet og be om hjelp til å gire,» skriver han, før han konkluderer med at Jostein låter som en ustemt sykkelpumpe.

Sure toner

Jostein Hasselgård sier selv at han ikke bryr seg om den benharde kritikken.

- Folk mener så mye rart, er hans korte kommentar.

Den norske GP-låtskriveren Arve Furset får seg imidlertid en god latter da VG gjør ham kjent med svenskens hån.

- Det har vært noen sure toner her og der på prøvene, men slik er det alltid. Vi vet hvor vi står, sier han selvsikkert.

- Norge er regnet som en av de beste naboene i GP-sammenheng, og gir alltid svenskene bra med poeng. Jeg forstår ikke helt hvorfor de skyter oss i ryggen nå. Og så spørs det jo hvor lenge vi gidder å være gode naboer etter dette, sier Furset.

Bjurman nektet i går både å treffe Jostein eller å snakke med VG, men i den svenske Grand Prix-leiren unnskyldte de kommentatoren.

- Per Bjurman har litt for hvass penn innimellom, og nå må han ha forhastet seg. Jostein hadde tekniske problemer på prøve, og det er urettferdig å ta ham for dét, sier Magnus i den svenske GP-gruppen Fame.

Første gangen de hørte igjennom årets Grand Prix-låter for flere måneder siden, ble Jostein Hasselgård deres klare favoritt.

- Han synger jättebra, og sangen er vakker med fine harmonier. Kritikken i Aftonbladet var urettferdig, sier Jessica i Fame.

I går kveld ble Jostein Hasselgård og Fame intervjuet på direkten av BBC.

- Vi ble spurt om vi trodde vi kom til å få poeng fra Norge, og jeg sa at vi alltid får mange poeng av Norge. Vi er jo gode naboer, og «kampen» er bare for moro.

PS: Har du noe du skal ha sagt Bjurman i sakens anledning, stiller han til chat på www.aftonbladet.se kl. 13 i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder