Hvis Fox News-journalist Roger Friedman får rett, kan Michael Jackson vente seg en meget tøff dag i retten onsdag. Foto: AP

Varsler sjokkavsløringer i Jackson-rettssaken

(VG Nett) Fox News-journalisten Roger Friedman varsler et sjokkerende vitnemål fra Michael Jacksons ekskone Debbie Rowe i kveld norsk tid.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

- Det verste som kan skje er at hun svarer på spørsmål om barnas farskap. Jeg er blitt fortalt at hun, hvis hun får dette spørsmålet, blir nødt til å avsløre at Jackson ikke er faren til de to barna, skriver Friedman i sin faste Jackson-spalte.

Temperaturen i Jackson-rettssaken er nå så brennhet at flere eksperter også i disse dager spår at hovedpersonen vil innta vitneboksen når han får muligheten.

Surrogatmor

Roger Friedman har i lang tid skrevet om Jackson-saken, og gjentatte ganger har den anerkjente journalisten hatt rett i sine påstander. Hvis han har rett denne gangen også vil det være svært uheldig for Jackson, som i en årrekke har fremstilt seg selv som den biologiske faren til de to barna. Også Debbie Rowe har påstått at barna ble laget på "vanlig måte."

Ifølge Friedman har Rowe vært surrogatmor for Jacksons to barn, men det skal ikke være Jackson som er barnas biologiske far.

- Denne hemmeligheten ble skrevet om av en engelsk tabloidavis i fjor og Rowe har bekreftet det overfor venner, hevder Friedman.

Rowe kan imidlertid også bety problemer for aktoratet og Tom Sneddon. Ifølge Friedman vil distriktsadvokaten prøve å få Rowe til å fortelle at intervjuer hun ga til "Entertainment Tonight" og avisen "The Globe" i februar 2003 var regissert av Jackson-teamet.

Sneddon mener en slik innrømmelse vil styrke hans påstand om at Jacksons medarbeidere også regisserte videoen som ble laget med familien til gutten som blant annet har anklaget ham for seksuelle overgrep. I videoen lovpriset familien Jackson.

- Jeg er blitt fortalt at Rowe vil si at intervjuet ikke var regissert. I stedet deltok hun helt frivillig for å hjelpe Jackson. Ingen skal ha spurt henne om å gjøre det og hun ikke betalt for det, skriver Friedman.

Vitner selv?

Flere eksperter hevder nå også at Michael Jackson vil innta vitneboksen for å fortelle juryen det han mener er sannheten. Hvis ekspertene får rett i disse dramatiske påstandene, vil det uten diskusjon bli det mest dramatiske øyeblikket i rettssaken mot popstjernen.

Debra Opri, en advokat som har jobbet for foreldrene til Jackson under rettssaken, fortalte Fox News tirsdag at hun tror popkongen vil vitne.

- I de fleste tilfeller setter Thomas Mesereau (hovedforsvarer) klientene sine i vitneboksen. Dere kan regne med at det skjer her også. I forhold til aktoratets svake sak blir det ikke en så stor forsvarsjobb for Michael som mange trodde i forkant av rettssaken.

- Jeg tror virkelig Michael Jackson vil gripe denne muligheten, denne saken og dette tidspunktet for å bygge opp igjen rykte sitt, sier Opri, som ikke er en del av Jacksons forsvarsteam.

- Booket flytur

Tirsdag forklarte reisekonsulenten Cynthia Montgomery at hun booket en flytur til Brasil for familien til Jacksons anklager. Hun fortalte at hun gjorde det etter forespørsel fra Jacksons medhjelpere.

Aktoratet hevder Jackson og hans medarbeidere planla å holde familien "fanget" i Brasil i tiden etter den ødeleggende dokumentaren "Living With Michael Jackson."

Montgomery fortalte i retten at Jacksons medarbeidere forsøkte å booke en enveisbillett, men at denne ble endret til tur-retur da hun forklarte at amerikanere ikke har lov til å reise inn i Brasil med enveisbillett. Aktoratet tok ikke opp det faktum at familien aldri dukket opp til flyturen.

Montgomery blir for tiden etterforsket av FBI for å ha filmet Jackson ulovlig under en flytur fra Las Vegas til Santa Barbara i forbindelse med arrestasjonen av popstjernen.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Michael Jackson-rettssaken: Har hun mer å fortelle?

 2. Dramaet fortsetter i Michael Jackson-rettssaken: Jacksons ekskone blir finalevitne

 3. - Jackson-forsvaret kan avsløre flere løgner

 4. Ekskona roste Jackson i retten

 5. - Jackson blir forhåndsdømt av mediene

Fra andre aviser

 1. Ryktet er svertet

  Aftenposten
 2. Juryen betenkt, broren sint

  Aftenposten
 3. Jacksons lege i avhør, familien slåss om barna

  Bergens Tidende
 4. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 5. - Ikke Michaels sønn

  Bergens Tidende
 6. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no