MUSIKKVIDEO-PREMIERE: Boyband fra Bergen vil erobre verden

The Main Level fra Bergen turnerte i fjor med tenåringsidolet Isac Elliot. Nå satser de for alvor som boyband, og allerede har de fans verden over.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Man må satse høyt for å lykkes, og høyt har de satset. Mandag slapp de singelen «My Girl», og musikkvideoen til låten ble spilt inn i Los Angeles. Det siste året har de vært på turné med finsksvenske Isac Elliot, reist med P4s Vinterlyd-turné og blitt løpt ned av unge fans.

– Vi har vært på litt av et eventyr: Musikkvideoinnspillinger i USA, Isac Elliots turné i Norge, og møter med fans fra hele verden, forteller Laurent Kelmendi.

Boybandet bestående av Kelmendi (21), Alexander Instøy (20) og Sander Helmers-Olsen (19) har tatt navnet The Main Level, eller TML, som fansen kaller dem. Og hvorfor heter de det? Svaret er enkelt.

– Det finnes en knapp på mixerpulten i studio som heter «Main Level», og det er den du må bruke for at det skal komme noen lyd. Så, uten Main Level blir det ingen lyd, forteller guttene.

Fans kom fra Brazil

Guttene er kanskje ikke kjent for nordmenn flest enda - men på tur i USA møter de fans fra Paraguay og Brasil.

– Det kom veldig plutselig, og siden har det bare vokst. Det hele startet med noen YouTube-covere på nett, og plutselig dukket det opp fansider i Brazil, Portugal og Tyrkia. Nå har det gått så langt at det har kommet folk fra Brazil og Paraguay for å se oss opptre her i Norge. Det er dødskult, for vi vil jo nå ut med musikken vår til alle slags mulige land, og planen er at vi etter hvert kan reise en del og spille mye konserter, forteller Helmers-Olsen.

Har du lest?Slipper Kurt Cobain-soloplate

SATSER PÅ SUKSESS: Sander Helmers-Olsen, Alexander Instøy og Laurent Kelmendi håper på internasjonal suksess - etter de har vunnet over nordmenn med musikken. Foto:Trond Solberg,VG

Deres siste singel heter «My Girl», og handler som de fleste andre låter om ung kjærlighet. De tre guttene er alle single, og kanskje på leting etter ei jente som henne de synger om.

– Den handler om den mest fantastiske jenta du kan se for deg. Alt stemmer, og du vil vise henne frem for hele verden, sier Kelmendi.

Under innspillingen av musikkvideoen til «My Girl», regissert av Mohammed Sarmadawy, som i dag har premiere på VGTV, i Los Angeles fikk guttene i TML virkelig merke hvor store de er blitt i visse deler av verden.

– Det var ganske surrealistisk. Vi var oppe ved Griffith Observatory for å spille inn de siste scenene, og plutselig står det hundrevis av japanere og klapper og roper, sier Kelmendi.

– Det føltes litt ut som om Hollywood stoppet opp, for det kom amerikanske fans og ville ta bilder og ha autografer, sier Instøy.

– Vi dro nemlig ikke dit og trodde at folk skulle følge etter oss, ler Helmers-Olsen før han fortsetter:

– Men vi endte opp med å ha nesten 60 stykker som gikk etter oss hele dagen.

Her hjemme i Norge har det også bydd på utfordringer med så mange fans. De har alle har måttet skaffe hemmelig telefonnummer, og får stadig fans på døren. og I noen tilfeller er hoteller blitt stengt ned, og TML-gutta har brukt lang til på å komme seg forbi hylende fans.

Fan-mail renner inn fra alle kanter av verden, og Alexander, Sander og Laurent har faktisk måttet leie lager-rom for å kunne ta i mot alle brev og gaver fra fansen - og guttene svarer på det meste som kommer inn.

Album i august

Sommerens planer er enda ganske hemmelige, men det blir både konserter og spilling på festivaler. Til høsten slipper de også debutalbumet sitt - det gleder de seg til.

– Det blir utrolig spennende. Det er en drøm å få gi ut et album så kort tid etter at vi i det hele tatt startet, sier Helmers-Olsen.

– Det har ikke gått et år siden vi ga ut den første singelen. Forhåpentligvis kan vi gi fansen en bra plate, sier Instøy.

Hva er det beste med jobben?

– At vi er bestekompiser, sier han før han fortsetter:

– Vi kan diskutere og være uenige, men så går vi tilbake til der hvor de vi har det gøy sammen. Vi deler alt, og så er vi veldig heldige som får reise så mye. Vi er sammen fra tidlig om morgenen til sent på natten.

– Det er jobb hele tiden, men det er dette vi elsker å gjøre. Så du ser ikke på det som en jobb, sier Helmers-Olsen.

Så da gjenstår det å se - kan tre gutter fra Bergen bli verdens største boyband?

Har du lest?Kygo har fått Marvin Gaye-familiens velsignelse

Mer om

 1. Norsk musikk

Flere artikler

 1. The Main Level om musikkvideo: Avbrutt av politiet og statistsex

 2. The Main Level legger opp

 3. VG-lista: Ville tilstander da boyband spilte på hjemmebane

 4. De beste øyeblikkene fra VG-lista 2016!

 5. Pluss content

  Hyllekoret

Fra andre aviser

 1. Jentene digger Bergens første boyband-suksess

  Bergens Tidende
 2. Bergensk boyband inntar Festplassen

  Bergens Tidende
 3. The Main Level spiller i Songdalen

  Fædrelandsvennen
 4. Kreftsyke Esther (7) fikk eksklusiv konsert

  Bergens Tidende
 5. - De er helt perfekte. Vi elsker dem!

  Bergens Tidende
 6. Blodfan gråt av glede

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder