ATTRAKTIV: Enda et av verdens største artistnavn har benyttet seg av Mona Berntsens danseferdigheter. Foto: Marit Hommedal/NTB

Mona Berntsen i Coldplay-videoer

– Rett og slett en ære, sier dansestjernen om samarbeidet.

«Norske talenter»-aktuelle Mona Berntsen (29) har for lengst en CV de fleste dansere i beste fall kan fantasere om – med blant andre Justin Bieber, Madonna og Justin Timberlake på oppdragsgiverlisten.

Nå har hun imidlertid blitt hyret av et musikknavn som ikke er mest kjent for sin satsing på heftig koreografi: Det britiske rockbandet Coldplay.

HYRET MONA: Coldplay, her med Chris Martin i front under en konsert i Jordan nylig. Foto: AMEL PAIN/EPA

Tidligere i høst kunne man se glimt av henne i Coldplay-videoen «Orphans». Nå har bandet sluppet video til tittelsporet fra deres siste, kritikerroste album «Everyday Life», hvor Berntsen er prominent til stede i de ørkenhete bildene, delvis innspilt i Marokko.

– Fantastisk opplevelse

– Å bli spurt om å få spille en så sentral rolle når et legendarisk band som Coldplay en sjelden gang inkluderer dans er rett og slett en ære, sier Berntsen.

– Gjennom min karriere har jeg i hovedsak jobbet med artister fra popverdenen, som er vant med å bruke dansere både i videoer og show, så det har vært en fantastisk opplevelse å få gjøre noe annerledes enn alt jeg har gjort de siste 15 årene.

LADY IN RED: Mona Berntsen slik hun fremstår i den nye Coldplay-videoen. Foto: Privat

Videoen er sett av over en halv million etter sitt første døgn på YouTube.

– Å få kombinere min kunst med deres visjon, og se et så vakkert sluttresultat, er noe jeg kommer til å huske til jeg blir gammel.

Berntsen beskriver det som veldig spesielt å jobbe med vokalist Chris Martin og resten av bandet.

– Selv om dette er et av verdens største band, er det et totalt fravær av stjernenykker. Det var som å være med en vennegjeng på en café i Oslo. De er jordnære menn som byr på seg selv og som inkluderte oss alle i den lille familien de har blitt gjennom de 20 årene de har holdt på.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder