DRØMMER OM USA-LANSERING: Plateaktuelle Christel Alsos (26). Foto: Sony Music

Christel Alsos overveldet over «Skavlan»-besøket

Kan synge for millioner i kveld

(VG Nett) Christel Alsos (26) begynte å hyperventilere da hun fikk beskjed om at hun var invitert til sesongpremieren på «Skavlan».

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Christel Alsos | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, Videos

Norske og svenske TV-seere får i kveld se Fauske-jenta fremføre låten «Finding Gold» for aller første gang. Christel skal stå for det musikalske innslaget i kveldens talkshow-premiere på NRK1 og SVT. Det betyr at flere millioner seere kan se og høre 26-åringen.

- Jeg vet hvor lite nåløyet er for å få komme med på «Skavlan», så jeg er veldig beæret og glad. Jeg begynte å hyperventilere da jeg skjønte at jeg virkelig skulle få være med, sier Christel til VG Nett.

Skavlan velger artister på øverste hylle. Rihanna, Jay-Z, Robbie Williams og Meat Loaf er bare noen av stjernene som har sittet i stolen hans. Senere i høst skal Taylor Swift og Take That være med. Men først ut er altså Christel.

Nervøs

Talkshowet ble spilt inn i Stockholm i går, og Christel innrømmer at hun var veldig nervøs før hun skulle synge for Arne Treholt, Anne Holt og de andre gjestene i studio - samt TV-seere over hele Norge og Sverige.

Treholt og Holt: Isfront i studio

- Jeg prøvde å la være å tenke på alle TV-seerne. Vanligvis pleier nervøsiteten å gi seg når jeg er i gang, men denne gangen var det ekstra spesielt for meg, så det var vanskelig å gi slipp på nervene, forklarer Christel som hadde med fullt band og strykekvartett i TV-studio.

- Hilste du på Treholt?

- Vi så hverandre i gangene, men jeg var ikke så veldig tilsnakkendes like før jeg skulle synge, svarer Christel.

Ettersnakk: Si DIN mening om «Skavlan»-premieren

Skavlan-effekt

Tidspunktet for TV-opptredenen kunne ikke vært bedre for popmelankolikeren som i dag lanserer andrealbumet «Tomorrow Is». Nå er hun spent på hva den såkalte «Skavlan-effekten» vil ha for platesalget.

- Men jeg prøver å ta det rolig og se hva som kommer ut av det. Det er en fantastisk sjanse, sier Christel, som også skal lansere albumet sitt i Sverige.

Tre år har gått siden hun ga ut debutplaten «Closing The Distance», som ble nominert til Spellemann og solgte til platina, dvs. over 30.000 eksemplarer.

PÅ SPELLEMANN: Christel Alsos ble også nominert til Spellemann i 2002. Foto: Magnar Kirknes

Egne forventninger verst

- Det har gått en stund siden sist, og jeg tar ikke for gitt at jeg skal bli husket, sier Christel.

Hun frykter ikke forventningspress fra andre.

- Det verste er mine egne forventninger. Jeg vil jo så gjerne. Men det er lettere når jeg lar denne platen være sin egen, uten å sammenligne den. Da blir jeg sprø, innrømmer sangeren.

Fortsatt melankolsk

Christel har bevart melankolien som var så tydelig på første plate.

- Melankolien er veldig naturlig for meg og stemmen min. Det er den som gjør meg inspirert. Men jeg har brukt tid på å jobbe med å finne ytterpunkter og variasjoner. Lytterne vil nok merke en forskjell fra sist - det er også litt mer lyd på den nye plata. Den største erfaringen er fra turnévirksomhet. Nå høres det mer ut som et band, sier 26-åringen.

Hollywood-film

Christel legger ikke skjul på at hun drømmer om lansering i flere land. Det ga mersmak når låten hennes «Still» nylig ble brukt i Hollywood-filmen «Why Did I Get Married Too?».

Les også: Norsk låt i Hollywood-film

- USA-lansering hadde vært noe. Jeg er sulten, og elsker at det koker og skjer masse, lyder det fra Christel som gjerne ser at flere av hennes låter blir brukt på filmlerretet. - Det gir dem lengre levetid, sier hun.

Første låt fra det nye albumet, «Please Say», har vært hyppig spilt på radio de siste ukene.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder