Roses i New York

NEW YORK (VG) Solveig Kringlebotn får ros i ledende amerikanske aviser etter sin debut i Metropolitan Opera denne uken.

Artikkelen er over 19 år gammel

Solid debut

- Solveig Kringelborn gjør en solid debut som Donna Elvira, skriver anmelder Shirley Fleming i New York Post.

Fleming roser hennes lyse, velutviklede sopran.

- En nykommer, den norske sopran Solveig Kringelborn, sang Donna Elvira med en ren intensitet, skriver anmelder Bernard Holland i New York Times.

Mary Campbell, Associated Press, omtaler også Kringlebotns Met-debut og minner om at hun har sunget samme rolle i Paris.

- Hennes stemme hadde avskygninger fra de nydeligste toner til de nesten skarpe, ettersom Elvira svinger mellom kjærlighet og hat til Don Giovanni.

Eksepsjonell rolleliste

Kringlebotn har en av de tre sentrale kvinnelige rollene i Metropolitans storslagne oppsetning av operaklassikeren Don Giovanni. Det får meget gode karakterer i alle aviser.

New York Times kaller det en eksepsjonell rolleliste. Kringlebotn står på scenen sammen med Renee Fleming, som regnes som Mets sopran-dronning, og den walisiske stjernebaryton Bryn Terfel synger i tittelrollen. Ferruccio Furlanetto synger den andre sentrale mannlige rollen, Hei-Kyung Hong den tredje av de store kvinnerollene. Tenoren Paul Groves er Don Ottavio.

To oppsetninger

Kringlebotn skal synge ved Metropolitan de neste ukene, og det er allerede klart at hun kommer tilbake neste høst i to oppsetninger. I den ene skal hun spille den kvinnelige hovedrollen.

Flere artikler

  1. Et helhetlig stjernealbum

  2. Plateklare sjøstjerner

  3. Clapton-gitarer solgt på auksjon

  4. Stjernetreff

  5. Posh redd hun skulle dø

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder