UTSETTER LAS VEGAS SHOW: På grunn av pappa Jamies sykdom, utsetter Britney det storslåtte og svært inntektsbringende Las Vegas showet. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Britney Spears setter karrieren på vent på grunn av farens sykdom

Superstjernens far,Jamie, er alvorlig og livstruende syk. Britney Spears setter derfor artistkarrièren på vent på ubestemt tid.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har måttet ta den vanskelige beslutningen, ha fullt fokus og bruke alle mine krefter på familien nå, skriver Britney Spears i en twittermelding,

På sin hjemmeside takker hun fansen for all støtte.

– Jeg har et veldig spesielt forhold til min familie. I denne tiden vil jeg være sammen med dem, akkurat som de alltid har vært der for meg, sier Britney videre.

I praksis innebærer det at «Britney: Domination» som er tittelen på det nye Las Vegas-showet i Park MGMs Park Theatre, som etter planen skulle hatt premiere i februar, utsettes på ubestemt tid. En talsperson for MGM uttaler i følge AP at selskapet respekterer at Spears setter familien først i denne situasjonen.

les også

Konsertanmeldelse Britney Spears, Telenor Arena: Britney på boks

Planen var at Spears helt frem til utgangen av august skulle opptre på scenen i Las Vegas med dette showet.

Pappa Jamie har i mange år hatt en spesiell og sentral rolle i Britney Spears liv. Det hele startet etter at popstjernen for over ti år siden slet både med rusproblemer og psykiske problemer. Da ble pappa Jamie oppnevnt som verge for datteren. Omtrent samtidig mistet hun også omsorgen for sine to sønner. Etter det har han blitt igjenoppnevnt som datterens verge flere ganger.

Første gang Britney sa ja til å bli fast Las Vegas-underholder, var i 2013. Da inngikk hun en toårsavtale med totalt 50 konserter. Kontrakten ble imidlertid forlenget, og da hun gikk av scenen i desember 2017, hadde hun opptrådt nærmere 250 ganger på Planet Hollywood.

I løpet av de fire årene skal hun ha tjent over én milliard kroner. Det betyr at hun skal ha tjent over seks millioner kroner i uken på å være Vegas-artist. Britney Spears var i Norge i august 2018, endte med totalslakt og terningkast en i VG.

les også

Britney med ny Las Vegas-maraton

– Det er så heseblesende at man blir usikker om man ser en danseoppvisning, et treningsprogram eller begge deler. En konsert er det i alle fall ikke. Om man vil høre låtene til Britney kan man like gjerne spille dem i sin favorittstrømmetjeneste, skrev VGs anmelder Tor Martin Bøe.

les også

Pitbull blir med Britney til Norge

Men selv om hun utsetter de svært innbringende Las Vegas-konsertene på grunn av farens sykdom betyr ikke det at hun havner i økonomiske problemer akkurat.

I forbindelse med et rettsoppgjør med eksmannen i forbindelse med at han krevde mer penger i barnebidrag, har Entertainment Tonight fått tak i dokumenter som viser hva Spears tjente og brukte penger på i 2017. Der kommer det frem at hun hadde en inntekt på over 471 millioner kroner i fjor. Av utgifter hadde hun blant annet en drøy million til sin far Jamie Spears, som fortsatt råder over datterens økonomi.

Mer om

 1. Britney Spears
 2. Hollywood
 3. Musikk
 4. Kjendis
 5. Sosiale medier
 6. Økonomi

Flere artikler

 1. Daily Mail: Så mye taper Britney på å sette karrieren på vent

 2. Britneys manager sår tvil om stjernens fremtid

 3. TMZ: Britney Spears oppsøker hjelp for psykiske problemer

 4. Pluss content

  20 år siden «Oops, I did it again»: Britneys opp- og nedturer

 5. Britney og kjæresten sammen på rød løper for første gang

Fra andre aviser

 1. Dagfinn Lyngbø har snart solgt 40.000 billetter i Bergen. Nå må han spille for kun 200 på hvert show.

  Bergens Tidende
 2. Walker kjøpte milliongave til foreldrene

  Bergens Tidende
 3. Julerush i Bergen: Selger billetter for 100 millioner på to måneder

  Bergens Tidende
 4. Kometkarriere: «Jeg har ikke lyst til å være en DJ som står i baris med en flaske vodka 15 år fra nå»

  Aftenposten
 5. Rekordår for Johan Golden: - De pengene er borte nå

  Aftenposten
 6. I fjor orket ikke Dagfinn Lyngbø tanken på å gjøre nye show. Nå har han ombestemt seg.

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder