SPREDD PÅ SPOTIFY: Tim Berglund, artisten Avicii, opptrer på Findings-festivalen i Oslo i 2015. Foto: Frode Hansen / VG

Nye «Avicii-låter» lastet opp ulovlig på Spotify

To låter ble fredag lastet opp ulovlig i Aviciis navn på Spotify – en av dem med Kent-vokalist Joakim Berg. De er nå fjernet.

Ifølge Aftonbladet ble en ny EP lastet opp på avdøde Aviciis profil på strømmetjenesten Spotify fredag. Den hadde tittelen «Last One» og inneholdt to singler.

les også

Ga bort millionbeløp til veldedighet

Den ene skal ha vært en vokalversjon av en tidligere utgitt låt med Dan Reynolds, og den andre het «I’ll Be Gone» og skal ha vært en tidligere uutgitt låt spilt inn med Kent-vokalist Joakim Berg.

Pressekontakt for Tim Bergling, Ebba Lindqvist, sier til Aftonbladet at det dreier seg om falske opplastninger.

PRIS: Avicii mottar pris for beste elekroniske dansemusikk-artist under Amarican Music Awards i Los Angeles i 2013. Foto: Lucy Nicholson / REUTERS

– Det er ganske enkelt to låter som er blitt lastet opp og de er lastet opp ulovlig. Det er informasjonen jeg har fått, sier hun.

I 17-tiden lørdag skal de to låtene ha blitt fjernet fra Aviciis profil, men de lå tilgjengelig på tjenesten noen timer til. Ifølge Lindqvist sier Universal Music at de ikke har noe med opplastningene å gjøre.

les også

Derfor tatoverte Kygo seg for første gang

– Det er bare Spotify som kan svare på hva som har skjedd, sier hun.

Presseansvarlig for Spotify, Sofie Grant, skriver i en tekstmelding til Aftonbladet at det daglig lastes opp rundt 30.000 låter på musikktjenesten.

les også

Fjerner R. Kelly fra Spotify-lister

«Vi jobber proaktivt med å gjennomgå all musikk, men om vi blir kontaktet om feil på plattformen, undersøker vi det og fjerner materiale ved behov,» skriver Grant.

Den svenske avisen har ikke fått svar på henvendelsen til Joakim Berg.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder