GA GÅSEHUD: Dommerne og publikum frøs på ryggen av Kurts sang i World Idol i går kveld. - Du har virkelig en forbløffende stemme, sa den britiske dommeren. Her fra konserten i Grieg-hallen i Bergen i september i år. Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN

GA GÅSEHUD: Dommerne og publikum frøs på ryggen av Kurts sang i World Idol i går kveld. - Du har virkelig en forbløffende stemme, sa den britiske dommeren. Her fra konserten i Grieg-hallen i Bergen i september i år. Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN

Kurt vant juryen

Fantastisk mottagelse i World Idol

WEMBLEY (VG) Kurt Nilsen kom, sang - og imponerte. Den norske Idol-vinneren tok publikum og dommere med storm i London i går kveld. Nå er resten opp til TV-seere i elleve land.

Tore Ulabrand Johansen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Da hadde den 24-årige bergenseren fremført U2-låten «A Beautiful Day» så knallsterkt at mer enn én i salen frøs på ryggen.

Og Cowell var ikke alene om rosen.

- Jeg har sagt pene ting om mange her i kveld. Men jeg har ikke brukt ordet «superb» ennå. Dét gjør jeg nå. Dette var virkelig enestående, sa en nesten rørt Nina De Man fra Belgia.

Kelly favoritt

Kurt var sistemann ut av de elleve deltagerne i World Idol-finalen i går kveld. Fra første tone hadde han publikum og dommere i sin hule hånd - og der ble de værende. Etterpå fikk han mer applaus enn noen av de andre - unntatt Will Young fra England og Kelly Clarson fra USA . De to er fortsatt de største favorittene til å gå av med seieren, særlig Kelly, som med låten «Natural Woman» leverte en gnistrende prestasjon - til dommernes store beundring.

Fornøyd

Selv var Kurt Nilsen fornøyd etter sin prestasjon.

- Jeg kan ikke si annet. De dommerne var en tøff gjeng, men det gikk jo svært bra for mitt vedkommende. Jeg var litt nervøs, men ikke mer enn jeg skulle være. Jeg følte at jeg fikk ut mitt beste, sier en lykkelig Kurt.

I det elleve personer sterke dommerpanelet fikk han litt kritikk for at han la sin stemme litt for nær opp til U2-vokalist Bonos. Et par av dem kommenterte også hans utseende, og mellomrommet mellom tennene.

- Du har stemme som en engel, men utseende som en hobitt, sa den australske dommeren Ian Dickinson - og mente det godt.

Og de som synes de norske Idol-dommerne har vært ufine og vemmelige, dere har noe i vente i den internasjonale versjonen.

Den stakkars tyske deltageren Alexander Klaws ble totalt slaktet, mens flere av de andre fikk en hard medfart.

«Middels», «ufattelig grunt», «elendig, var ord som ble brukt mange ganger utover kvelden.

Men Kurt fikk nesten bare positiv omtale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder