Den nå 15 år gamle gutten, kledd i blå skjorte i retten i går, fremsto som en ung mann med voksen stemme. I dag er det ventet at han forteller om selve overgrepene. Foto: AP

Dramaet fortsetter i Santa Maria: I dag forteller Jackson-anklageren om overgrepene

(VG Nett) I kveld får juryen i Michael Jackson-rettssaken høre det hele sirkuset handler om.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Alt om rettssaken:
Her kan du følge kveldens drama
- Jeg syntes Michael Jackson var den kuleste i hele verden, fortalte hovedanklageren i Jackson-rettssaken til juryen onsdag.

Problemer
I dag får de høre en helt annen historie, og det knytter seg stor spenning til hvordan gutten klarer seg. Etter at både lillebroren og storesøsteren har hatt problemer i vitneboksen, mener ekspertene at det meste står og faller på guttens forklaring.

- Hans vitnemål er i stor grad hele saken og begge sider vet det. Hvis denne unge gutten kommer ut av det med troverdighet og oppriktighet har Jackson store problemer.

- Hvis han fremstår som glemsk og selvmotsigende eller fortsetter å vise sympati overfor Jackson, har forsvaret en god sjanse, mener Andrew Cohen. Han jobber som juridisk ekspert for CBS News.

- Juryen like det ikke

Fra vitneboksen onsdag ga gutten juryen en liten forsmak på det som kommer i dag. Han fortalte at han blant annet besøkte pornografiske internettsider sammen med Jackson.

I likhet med sin bror fortalte han at Jackson hvisket til sin sovende sønn Prince Michael at han gikk glipp av noe. Dette var ifølge gutten ordene til Jackson: "Hey Prince, du går glipp av mye P.U.S.S.Y."

Smilet satt ikke like løst hos Michael Jackson da han forlot rettssalen etter en dramatisk dag onsdag. Foto: EPA

- Du kunne se det på ansiktsuttrykkene deres at de mistrives. De ville ikke høre den historien og de likte ikke det de hørte, sier Randy Taraborelli. Han har fulgt hver eneste dag av rettssaken for CBS.

Det er liten tvil om at spenningen i Michael Jackson-rettssaken er i ferd med å nå høydepunktet. Da Jackson forlot rettssaken i går fikk journalistene, som den siste tiden har fått respons på sitt nøye planlagte spørsmål , følgende svar da de spurte hvordan han hadde det:

-Bra... Jeg får ikke lov til å snakke om rettssaken...

Mesereau må vente?

Det er foreløpig usikkert om Michael Jacksons forsvarer Thomas Mesereau får mulighet til å krysseksaminere gutten før helgen. Det er fridag i retten fredag, og ekspertene tror distriktsadvokat Tom Sneddon med vilje venter med å spørre om selve overgrepene.

Hvis ekspertene får rett blir beskrivelsene av sexovergrepene det siste juryen får høre før helgen.

- Hvis de er smarte sørger de for at det mest ødeleggende vitnemålet kommer helt på tampen av dagen torsdag. Da skal juryen ha en lang helg, og de kan la anklagerens historie synke inn før krysseksaminasjonen starter, sier Andrew Cohen

Jackson-forsvareren Thomas Mesereau har i den første uken av rettssaken vist hvorfor popstjernen valgte akkurat ham. Den erfarne skrankeadvokaten har plukket enhver forklaring fra hverandre, nærmest presset vitnene opp i et hjørne, før han til slutt har klart å få samtlige til å fremstå som selvmotsigende og usikre.

Det samme vil nok skje når han starter krysseksaminasjonen av gutten som har sørget for at Jackson står overfor en tiltaleliste på ti punkter.

Så gjenstår det å se om hovedanklageren blir den første i Jackson-rettssaken som kommer styrket ut av møte med Thomas Mesereau.

Du får full oppdatering av dramaet i rettssalen på VG Nett.

Dette er en tegning av distriktsadvokat Tom Sneddon under utspørringen av gutten. I forgrunnen ser du Michael Jackson og hovedforsvarer Thomas Mesereau. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder