FØRSTE OG SISTE GANG: Det var bandet Datarock og Emil Solli-Tangen og bandet Gromth som gikk videre fra delfinalen i Steinkjer i januar i år. Foto: Øyvind Nordahl-Næss, VG

NRK kutter alle delfinalene i MGP

Melodi Grand Prix-arrangørene i Steinkjer har fått beskjed om at de ikke skal arrangere delfinale neste år. Det skal heller ingen andre byer.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi har fått beskjed om at vi stopper arbeidet med å lage noe nytt. Mer vet vi ikke, sier Jostein Grande, medie- og sponsoransvarlig i MGP lokal, til VG.

Grande sier arrangørene ble oppringt om nyheten mandag.

- Det er selvfølgelig trist. Vi har et arrangement med over 3000 publikummere. Vi kunne godt tenkt oss å fortsette, sier han.

Forandrer opplegget

De siste åtte årene har Melodi Grand Prix blitt arrangert med tre direktesendte delfinaler der MGP-artistene har måttet kvalifisere seg til den finalen i Oslo Spektrum. Neste år blir annerledes.

- Vi kommer nok til å gjøre en ny vri på MGP i årene fremover, og kommer ikke til å kjøre vanlige delfinaler. Vi kommer til å ha en kjempestor og flott finale. Hva slags oppkjøring til finalen og hvordan vi skal gjøre det er arbeid under utvikling, bekrefter TV-sjef Arne Helsingen i NRK overfor VG.

Helsingen sier NRK ønsker en annen vinkling på MGP-satsningen.

- Det er ikke noe mer dramatisk enn det. De nærmere 50 årene vi har hatt MGP, har vi gjort ganske mange endringer opp gjennom.

- Dere opplevde sviktende seertall under delfinalene i vinter. Har dette vært en medvirkende årsak til at delfinalene kuttes?

- Nei, ikke noe direkte årsak. Så klart vi la merke til det. MGP har vært et stort prosjekt, og skal være det i årene fremover også. Det går mer på ønsket om å fornye et prosjekt som har gått veldig bra i mange år, sier Helsingen.

- Vårt fulle fokus akkurat nå er på Margaret Berger og Eurovision-finalen i Malmø, sier TV-sjefen.

DISKUTER: Hva synes du om at NRK kutter ut delinalene? Si din mening i kommentarfeltet i bunnen av artikkelen eller på Rampelys' Facebook-side .

Første gang

Steinkjer arrangerte delfinale i Melodi Grand Prix for første gang i år, og skal ha opsjon på arrangementet i to år til.

- Hvordan den avtalen er har vi ikke rukket å se på ennå, sier Grande.

- Kommer dere til å komme med noen reaksjoner overfor NRK på grunn av dette?

- Det har vi ikke noen kommentar til ennå. Vi jobber med å orientere sponsorer og partnere, sier Grande.

Ukjent

Hege Lund, styreleder i Opplev Larvik og arena-ansvarlig for MGP i Larvik i år og i fjor, er ukjent med nyheten når VG ringer henne.

- Dette er foreløpig nytt for meg. Jeg regner med at hvis dette stemmer, så vil det komme mer informasjon til oss som er involvert, sier Lund til VG - før NRK selv har bekreftet kuttet.

- Hvordan reagerer du på nyheten?

- Det har jeg ikke tenkt over ennå. Men vi må bare forholde oss til det som kommer, svarer Lund.

Larvik har arrangert delfinale de siste to årene, og det vanlige er at vertskommunene tar tre år på rad.

Mens Larvik og Steinkjer etter planen skulle arrangere MGP også til neste år, har det ikke vært klart hvem som skulle overta stafettpinnen etter Florø - som allerede har arrangert tre delfinaler på rad.

NRK opplevde sviktende seertall under delfinalene i Melodi Grand Prix i januar i år, i sterk konkurranse med blant annet «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Nedgangen blant TV-seerne ble beskrevet som dramatiske for NRK av flere ulike TV-eksperter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder