Stian Blipp ble kveldens store overraskelse

LidoLido: Varmt, vått og nydelig * DJ Broiler er imponert over publikum * Vinni: Skal dra på meg noen skandaler

RÅDHUSPLASSEN (VG Nett) Sistemann ut på scenen fredag kveld var Idol-programleder Stian Blipp, sammen med Kurt Nilsen og LidoLido.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter at Kurt Nilsen fremførte låten «She so high», entret hele Norges yndling Stian Blipp scenen til stormende jubel fra Rådhusplassen.

23-åringen tok over showet og fikk med seg samtlige publikummere idet han begynte å beatboxe. Etter hvert fikk han selskap på scenen av Lido Lido, før Kurt Nilsen entret scenen og sang «I got a woman», mens Blipp og Lido Lido fortsatte med beatboxingen.

SIST UT: Stian Blipp (helt til høyre) på scenen sammen med Kurt Nilsen og LidoLido. Foto: TROND SOLBERG

- Jeg kommer ikke til å klare å sove før på onsdag! Folk hang ut av vinduene og skrek. Det er det sykeste jeg har vært med på, og nå har jeg så mye adrenalin nå at jeg kunne ha løftet en elefant. Dette gav definitivt mersmak. Herregud så gøy, sier han til VG rett etter at han var ferdig på scenen.

I mai stakk 23-åringen av med den gjeveste prisen under Gullruten i Bergen da han vant Publikumsprisen. I flere uker hadde VGs lesere mulighet til å stemme på sin favoritt programleder eller TV-personlighet, og etter at nesten 160.000 hadde stemt var det klart at det var Blipp som var den soleklare vinneren.

Like etter konserten var ferdig kunne VGs eventsjef Thomas Christiansen fortelle at det var rundt 50.000 tilskuere på Rådhusplassen fredag kveld.

- Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med at så mange kom og trosset regnet. Det er rett og slett rørende, sier han.

- Vil bli lagt merke til

Sist vi så Margaret Berger var i Eurovision-finalen i Malmö hvor hun endre på 4. plass. Fredag kveld sto hun på VG-lista-scenen.

- Jeg ville gjøre noe fantastisk stort som ble lagt merke til, pluss at jeg ville ha mulighet til å bevege meg, sier Berger til VG.

Det er designer Vegard Storm som står bak kreasjonen.

- Det er egentlig et samarbeid mellom oss, men det er jo han som er designeren. Jeg ville ha noe som var litt mer fart og bevegelse enn det var med den hvite kjolen.

Sist VG snakket med Berger fortalte hun at hun nå skulle vise en ny side av seg selv.

- Jeg vil at folk ser en annen person enn den som var med i MGP. Jeg vil få frem disco-jenta i meg. Forresten så må jeg bare få si at publikum er helt helt siden de står slik på, selv om det regner.

VGTV: Margaret Berger - I Feed You My Love

- Deilig med regn

Etter 40 minutter sto LidoLido på scenen fremfor titusener av mennesker. Til VG forteller han at det var deilig med regn.

- Det var en veldig kul opplevelse. Det var varmt, vått og nydelig. Det høres jo litt feil ut, men det var slik det var. Jeg er veldig fornøyd med publukum, de var helt fantastisk, sier han.

VGTV: LidoLido - Make The World Go Round

FOLKEHAV: LidoLido på scenen. Foto: TROND SOLBERG

Klar for sommeren

I år stilte Vinni sammen med Nils Noa og deres låt «Fade Away». Sammen med seg hadde de 20 gutter fra sølvguttene.

- Det var kjempegøy å stå på scenen, og sølvguttene var så søte og fine, sier Noa til VG.

- Hvordan blir sommeren deres da? Blir det piker, vin og sang?

- Ja, det er det alltid. Også på vinteren. Akkurat nå er jeg imponert over publikum, at så mange trosset det kraftige regnet, sier Vinni til VG.

- Hvem er det som blir fullest i kveld da?

- Det er nok meg. Jeg har vært så ryddig i det siste, så nå må jeg få i meg litt alkohol og dra på meg noen skandaler, sier Vinni humoristisk til VGTV.

- Imponert

«Afterski»-duoen Mikkel Christiansen (20) og Simen Auke (21) i DJ Broiler tok landet med storm med hitlistenes drøyeste sangtekster.

Fredag kveld sto de på scenen under VG-lista-showet i regnfulle Oslo.

- Det var annerledes for jeg har aldri stått fremfor så mange før. Det var litt som å fly over en liten by. Folk var veldig med og jeg er imponert over at de står der i regnet. Vanligvis orker jo ikke folk å gå ut når det regner, sier Mikkel Christiansen til VG.

VGTV: DJ Broiler og Sirkus Eliassen - En gang til

Etter dem var det klart for DJ Broiler og deres låt "Vannski", før Sirkus Eliassen kom løpende inn på scenen og sang deres nye låt "En gang til". Så kom Linnea Henriksson, Adelén, Astrid Smeplass, Isac Elliot, Eva & The Heartmaker, CIR. Cuz og Julie Bergan, Ask Embla, Nils Noa og Vinni, Loreen, The Wanted og Margaret Berger, Jason Derulo, CC Cowboys, Magnus Grønning og Marion Ravn, Madcon, Zara Larsson, Vamp, Loreen, Truls, Envy, Rudimental feat. Ella, The Wanted, Kurt Nilsen og til slutt Stian Blipp sammen med Kurt Nilsen og LidoLido.

Til tross for øsende regnvær har mange titusener publikummere tatt turen til Rådhusplassen.

Turné

VG-lista er den største konsertbegivenheten i Norge, med et publikumstall som pleier å ligge et sted mellom 50.000 og 100.000. I fjor møtte over 50.000 mennesker opp, til tross for et kraftig regnvær.

Rådhusplassen-showet er, som tidligere år, startskuddet for årets VG-lista-turné. 3. juli får Stavanger besøk, før showet reiser videre til Trondheim 10. juli, Bergen 17. juli og så tar VG-lista Topp 20 turen til Nord-Norge og avslutter turneen i Bodø 24. juli.

Artistene som skal på scenen i løpet av showet er:

Adelèn, Ask Embla, Astrid Smeplass, CC Cowboys, Cir.Cuz, DJ Broiler, ENVY, Eva & The Heartmaker, Isac Elliot, Jason Derulo, Kurt Nilsen, LidoLido, Linnea Henriksson, Loreen, Madcon,Kaizers Orchestra, Margaret Berger, Marion Ravn, Nils Noa og Vinni, Rudimental, Sirkus Eliassen, The Wanted, Truls, Vamp og Zara Larsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder