TIL HOVE: Her opptrer Mike Patton på Quartfestivalen ved en tidligere anledning. Foto: Espen Braata/VG

Faith No More til Hovefestivalen

(VG Nett) En av de første gjenforeningskonsertene til Mike Patton og Faith No More blir på Tromøya utenfor Arendal.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
www.hovefestivalen.no is parked

Tirsdag formiddag kunne Hovefestivalen med dårlig skjult stolthet presentere en av årets desiderte hovedattraksjoner under den kommende festivalsommeren.

- Det er ingen selvfølge at de tar seg tid til Norge i det hele tatt, så da vi fikk beskjeden for noen dager siden stod naturlig nok jubelen i taket, sier pressetalsmann Gaute Drevdal i Hovefestivalen i en pressemelding.

Gjenforening

Det har bare gått noen uker siden Faith No More offentliggjorde at bandet gjenforenes, 11 år etter bruddet i 1998.

- Det har jo versert rykter om gjenforening en liten stund, men mange har regnet den som lite sannsynlig. Bookingmessig føles det nå litt som om det umulige har blitt mulig, mener Drevdal.

Faith No More startet karrieren allerede tidlig på 1980-tallet. Bandet blandet elementer av rock, funk og metal, og ble kjent for sin særegne musikkstil. Etter flere utskiftninger fant de etter hvert gull i vokalisten Mike Patton - og Faith No More har solgt et titall millioner av plater på verdensbasis.

- Betyr mye

- Faith No More har betydd mer for den musikalske utviklingen de siste tjue årene enn mange er klar over. Nettopp det at de befinner seg midt mellom hip hop, rock og metal gjør at de på en fin måte binder sammen det varierte programmet vi ønsker å ha. Mange 20- og 30-åringer vil ha gode minner knyttet til bandet, mens de yngste vil få et møte med bandet som har inspirert favorittmusikken deres, tror Drevdal.

Mike Patton har etter at Faith No More brøt samarbeidet i 1998 jobbet på et uttall forskjellige musikkprosjekter. Blant annet sammen med den norske musikeren John Erik Kaada.

VGD:Diskutér Hovefestivalen her!

Sammen ga duoen ut plata «Romances» i 2004.

Med Faith No More er den siste hovedattraksjonen til Hovefestivalen på plass. Tidligere er Franz Ferdinand, Slipknot og The Killers bekreftet.

Faith No More er sistemenn ut på hovedscenen torsdag den 25. juni.

PS! I 2003 bidro bassist Billy Gould på innspillingen av Kiss-låten «Black Diamond», sammen med supergruppen Black Diamond Brigade - bestående av vokalist Torgny Amdam fra Amulet, gitaristene Knut Schreiner og Sigurd Wongraven fra henholdsvis Turboneger og Satyricon og trommeslager Tarjei Strøm fra Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder