SVENSK SUKSESS: Per Gessle og Marie Fredriksson tok verden med storm på midten av 80-tallet. Nå gjør duoen comeback. Foto: Espen Braata

Roxette til Norge

(VG Nett) Comeback-klare Roxette besøker kun én norsk by, og det er Stavanger.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Roxette

Den svenske popduoen, som består av Per Gessle (51) og Marie Fredriksson (51), besøker «Den store sommerfesten» på Viste Strand i Stavanger lørdag 21. august. Opptredenen blir svenskenes eneste på norsk jord, opplyser konsertarrangør Per Vervik i Stavanger Artistbyrå.

Roxette, som ble opprettet i 1986, var i sin tid en megasuksess og kan skilte med et platesalg på over 75 millioner eksemplarer. Duoen, som fikk suksess med «Pretty Woman»-låten «It Must Have Been Love», toppet Billboard-lista i USA med fire låter («The Look», «Listen to Your Heart» og «Joyride» i tillegg til den nevnte). Internasjonalt er det kun ABBA som har solgt flere plater av svenske artister.

Roxette, som la opp for omlag 10 år siden år siden, kunngjorde også nylig en rekke andre konserter rundt i Europa. Når svenskene besøker Stavanger, er norske Paperboys supportband.

SE ROXETTEs TRIUMFER PÅ VG-LISTA

Fikk kreft

Marie Fredriksson måtte legge hele karrieren på is da hun ble rammet av hjernesvulst i 2002. Et år senere, etter operasjoner og en tøff rekreasjonstid, gikk Fredriksson på nytt i platestudio og hun har siden lansert to studioalbum.

Etter at Roxette ble lagt på is, har både Gessle og Fredriksson livnært seg som soloartister, men sykdommen har hindret Fredriksson i å kjøre et like høyt tempo som kollegaen.

Det er foreløpig ikke klart om duoen, som sist delte scene for åtte år siden, kommer til å lage noen ny plate. Roxette ga ut sitt foreløpig siste studioalbum, «Room Service» i 2001.

Billettsalget til Stavanger-konserten starter fredag 5. mars.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder