GLADE: I videoen til den nye låten «Rå» har Alejandro Fuentes matkrig med kjæresten Christina Kobbeltvedt. Paret har vært sammen i åtte år. Foto: CHRISTIAN BASTIANSEN. Foto: ,

Alejandro Fuentes hyller kona:
– Hun har alltid vært der for meg

Alejandro Fuentes (27) skrev sin nye låt da han var bryllupsreise i Mexico. Nå er artisten tilbake i rampelyset etter å ha vært borte i ti år.

  • Andrew Mukuria
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Jeg satt i en hengekøye med en ukulele og skrev melodien, sier Fuentes om låten «Rå».

Det er den første sangen den tidligere Idol-artisten har utgitt på norsk. Låten er en hyllest til kona Christina. Paret har vært sammen i åtte år og giftet seg i fjor sommer.

LYKKEN: Alejandro Fuentes og Christina Kobbeltvedt giftet seg i Kristiansand domkirke i fjor sommer. Foto: PETTER EMIL WIKØREN Foto: ,

– Hun har alltid vært der for meg, sier Fuentes til VG.

Fuentes forteller at han har blitt mer voksen. Etter å ha levde det han betegner som «rockestjernelivet», har det vært godt å slå seg til ro. Prosessen betegner artisten som befriende.

Mange lurer sikkert på hvor det ble av artisten fra Kristiansand som sjarmerte en hel nasjon. Først som 16 åring i «Idol» hvor han konkurrerte mot andre artister som Tone Damli Aaberge og Jorun Stiansen.

Deretter som en av de mest kjente medlemmene i «De nye gitarkameratene» hvor han spilte sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm. Fuentes innrømmer at han ikke var forberedt på all oppmerksomheten som fulgte i kjølvannet av suksessen.

- Hadde for mye penger

– Alt kom egentlig med en gang. Etter audition smalt det. Jeg hadde en følelse av at det kunne bli stort, men ikke så stort som det ble.

I samme periode kolliderte han med sin nye båt og fikk mye oppmerksomhet i media.

– Jeg hadde litt for mye penger og var litt for ung. Da er det lett å bli «cocky».

Artisten, som kalles Ali av venner, skulle egentlig bli brannmann og hang med kompisene fra Kristiansand. Sammen kalte de seg for de ni prinsene.

– Det var på den tiden filmen «Blood In, Blood Out» var populær. En av kompisene mine røyket Prince, så da ble det til at vi het de ni prinsene.

Etter å ha trukket seg tilbake fra rampelyset bestemte Fuentes for å ta utdannelse som personlig trener. Han hadde alltid hatt lyst til å komme i bedre form og tenkte at han like gjerne kunne ta utdannelsen istedenfor betale for en personlig trener på gymmen.

– Det er en veldig fleksibel jobb og det er lett å kombinere det med andre ting. Men nå er det musikken jeg fokuserer på, fastslår han.

Skriver på norsk

Fuentes forteller at han har tatt mange runder for å finne frem til noe eget. Til slutt sa han til seg selv at det bare var å kjøre på.

– Det å skrive på norsk er ærlig og åpent, og man kan ikke gjemme seg bak en tekst på norsk slik man kan på engelsk, sier artisten.

– Alt er nytt. Produsenter, låtskrivere og management, alt er byttet ut.

Fuentes sitt siste album kom i 2007, og nå er planen at han skal utgi et nytt album i løpet av året.

– Gode ting tar tid og målet er at det kommer i år.

Og for de som lurer på om «De nye gitarkameratene» noensinne kommer til å samles igjen sier artisten at man ikke skal se bort i fra det.

– Det hadde vært gøy, sier han og smiler lurt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder