SUPERSTJERNE: Ellie Goulding på Glamour Women Of The Year Awards i London i juni. Foto: Joel Ryan , Ap

Ellie Goulding sliter med hjerteproblemer

Norgesaktuelle Ellie Goulding (28) har måttet trappe ned på både trening og diett på grunn av helsen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den britiske popstjernen røper overfor Perth Now at hun har satt livet på spill ved å ignorere helseadvarsler hun fikk for en tid tilbake.

– Jeg fikk beskjed om at det er noe med hjertet mitt, som jeg trenger å få utredet. Noen oppdaget det for et år siden, men jeg har ikke gjort noe med det. Det er grusomt. Jeg har lekt med livet mitt, forteller den verdensberømte sangeren.

Goulding er svært opptatt av kosthold og trening. For to år siden ble hun vegetarianer.

NORGESVENN: Ellie Goulding (28). Foto: WENN ,

Ellie Goulding til VG i 2011: – Har løpt av meg puppene

Nå må hun ta det mer med ro, men hun forsikrer at hun «har det bra». Hun er ikke sykmeldt, og turnéplanene ser ut til å gå sin gang.

– Jeg har trappet ned og har ikke lenger et miltært matregime. Egentlig er det greit å kunne styre unna treningsstudio og kunne skylde på at jeg ikke har lov, forklarer 28-åringen uten å røpe hva slags behandling hun eventuelt må gjennom.

Norgesvenn

Goulding har gjort seg fortjent til merkelappen norgesvenn. I mars kommer hun på nytt besøk.

– Jeg elsker Oslo! Jeg tror ikke jeg har vært noen andre steder i Norge, men jeg ser mye på dokumentarer, og der hører jeg mye bra om Norge og hvor vakkert landet er, uttalte Goulding i et intervju med VG nylig - før det ble kjent at hun har helseproblemer.

Når «Love Me Like You Do»-sangeren går på scenen 4. mars, føyer opptreden seg inn i en lang rekke med norgesvisitter de siste årene. Goulding var senest i Norge under sommerens Slottsfjellfestival i Tønsberg. I 2010 var hun trekkplaster under Hovefestivalen, og året etter var hun blant artistene som opptrådte under Nobelkonserten i Oslo Spektrum. I 2013 besøkte hun Rockefeller i Oslo, og i fjor lokket hun på nytt fans til Oslo Spektrum.

Det blir imidlertid første gang stjernen inntar Telenor Arena, som rommer om lag 20.000 publikummere.

Filmlåt

Goulding kom på banen i 2009, men fikk for alvor stjernestatus i hjemlandet i 2010 med sin versjon av Elton John-klassikeren «Your Song» – noe som gjorde at hun ble invitert i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011 for å fremføre nettopp den. Hun har også vunnet prestisjetunge Brit Awards.

Les også: Fikk angstanfall av skryt

I sommer har 28-åringen hatt suksess med nevnte «Love Me Like You Do», som endte opp som filmmusikk til erotiske «Fifty Shades of Grey». Hitlåten kunne skilte med hele 15,5 millioner streaminger første uken – noe som kvalifiserer til verdensrekord.

VG+: Ellie Goulding har ikke selv sett «Fifty Shades»

Låten plasserte seg også helt øverst på VG-lista. I 2013 lå 28-åringen på VG-lista hele 23 uker – med annenplass som beste plassering.

Goulding slipper for øvrig sitt tredje album i november – med tittelen «Delirium». Første låt fra platen, «On My Mind», kom for et par uker siden og er produsert av svenske Max Martin.

Lest denne? Ble forlatt av faren da hun var fem år

Musikkinteressert? Flere nyheter her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder