Agnete Johnsen: – Mer sårbar enn normalt

Endelig – kun tre uker før hun skal i ilden i Stockholm – viser Agnete Johnsen (21) frem musikkvideoen til «Icebreaker».

Artikkelen er over tre år gammel

Den har latt vente på seg, musikkvideoen som ble spilt inn på Finmarksvidda i mars. Klippingen har tatt sin tid, men nå kan alle se resultatet på VGTV.

Med en låt titulert «Icebreaker» og en artist fra Nesseby i Varangerbotn, var det et naturlig sted å spille inn videoen.

– Det viktigste videoen viser, er nok meg i en setting som er mer sårbar enn normalt. Videoen er relativt usminket og ærlig, noe også låten «Icebreaker» er, sier Johnsen til VG.

Drama i Eurovision-leiren: Romania kastet ut av Eurovision Song Contest

På spørsmål om hva Johnsen tror videoen kan gjøre for hennes og sangens popularitet frem mot finaleuken i Stockholm, svarer hun:

– Jeg har ikke noen fasit på det, men jeg har i hvert fall et stort håp om at folk føler at de kommer litt tettere på meg, og at jeg får en liten «boost» i oppmerksomheten. Det er jo mange land som skal ha de samme seerne, så det blir spennende å se hva som kommer ut av denne videolanseringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ISKALDT: Agnete under innspillingen i mars. Foto: ELLE MØRJØ EIRA/KEN ARE BONGO/DAVØS FILM

Stolt av røttene

– Klesdesigneren fortalte oss at det var et poeng å få med samiske elementer – hvor viktig er dette for deg, og hvorfor?

– Det er mye flotte elementer i samisk kultur, og mye av det er fint å ta med seg når det føles naturlig. Jeg er jo samisk og har det som morsmål. Nå har jeg muligheten til å ta med noe fra det jeg er vokst opp med. Dette er en del av den jeg er. Det er viktig å huske på hvor man kommer fra, for det kan man være stolt av, svarer Johnsen.

TRIUMFEN: Agnete i den norske finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum på nyåret. Foto: Fredrik Solstad VG

Slått ut av sykdom

De siste ukene har Johnsen måttet avlyse en rekke planlagte opptredener i utlandet fordi hun har vært rammet av en beinhard influensa.

Den ble forsterket av flere dagers videoinnspilling på Finnmarksvidda, i bitende vind og kulde, med klær valgt av kunstneriske årsaker i stedet for praktiske.

Eurovision-oppvarming i Tel Aviv, București og London har gått i vasken.

Da VG snakket med 21-åringen 12. april, la hun ikke skjul på at hun var svært lei seg.

– Det er helt klart ekstremt kjedelig. Jeg har lenge sett frem til å besøke landene, Eurovision Song Contest-fansen, arrangører og andre artister. Det som er aller mest kjedelig, er at jeg har fått meldinger fra flere rundt omkring som hadde gledet seg til å møte meg. Når jeg vet det, sitter det ekstra langt inne å måtte avlyse, forklarte Johnsen.

Friskere

Nå går det heldigvis mye bedre.

– Jeg merker at jeg har mer energi enn de siste månedene. Selvsagt skulle jeg helst sett at jeg var i toppform gjennom hele oppkjøringen til ESC, men folk blir syke. Det er greit å bli ferdig med dette nå, og jeg banker i bordet for at jeg er immun for sykdommer i Stockholm, og kan bruke tiden min på andre ting enn å holde meg i ro. Det blir jo kjedelig i lengden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KVALITETSSJEKK: Videoopptakene ble testet underveis. Fra venstre: Thomas Alexander Bjørnstad, Gøran Harila, Stian Johansen, Agnete Johnsen, Henriette Lille og Elle Márjá Eira. Foto: ELLE MÁRJÁ EIRA/KEN ARE BONGO/DAVÁS FILM

Sangeren lover å levere varene i Stockholm. Hun trenger imidlertid ro under oppladningen.

– Forberedelsene mine skjer stort sett med en kopp med varm te i rolig modus, fullt avslappet, med gode venner og familie rundt meg. Det er viktig å gjøre, slik at jeg kan fokusere hundre prosent på å levere et knallbra show i Sverige når det virkelig gjelder. Jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går, det blir en opplevelse jeg kommer til å ta med meg videre i livet.

«Icebreaker» er plassert fjerde sist i den andre semifinalen torsdag 12. mai, kun med Georgia, Albania og Belgia bak seg.

Fikk du med deg? Mest populære vinner siden 2013

Norge er langt fra noen favoritt. I skrivende stund ligger «Icebreaker» på en 23. plass på bettingbyråenes samleoversikt Oddschecker.com, mens vertslandet Sverige spår å sikre seg tredjeplass i konkurransen. Russland er storfavoritt.

Lest denne? Sverige knuser Norge på favorittlisten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder