Iselin Solheim er stemmen bak monstersuksessen «Faded»

FØRDE (VG) Iselin Solheim (26) trives med den mystiske rollen som vokalist på Alan Walkers hitlåter.

  • Felicia Alvsing

De aller fleste har hørt Alan Walkers «Faded» det siste året, for med én milliard avspillinger på strømmetjenestene og YouTube har låten vært en klar favoritt blant musikkfans verden over. Det ikke alle har fått med seg er hvem som faktisk synger på hitlåten: 26 år gamle Iselin Solheim.

– Vi hadde felles bekjente i musikkbransjen, og én av dem hadde tipset Alan om meg. Egentlig ville de bare teste med min vokal, men de falt for den versjonen og endte opp med å bruke den, sier Naustdal-jenta Iselin Solheim til VG.

– Du har ikke navnet ditt på låten. Er det litt leit?

– Det er litt sånn det er med sjangeren, og jeg visste at det ble slik. Men jeg skal innrømme at det hadde vært moro med «featuring Iselin Solheim», sier hun og legger smilende til:

– Samtidig trives jeg litt med den mystiske rollen.

Så du denne? Alan Walkers låt passerer Kygos bestenotering på Spotify

PÅ HJEMMEBANE: Iselin Solheim er glad for suksessen hun har oppnådd med Alan Walker, men vil nok holde seg til singer/songwriter-stilen sin i det lange løp. Foto: Emil Rasmussen

– Skummelt å følge opp

Det som ble deres første låt endte også opp med å bli deres hittil største. I 14 uker lå «Faded» på førsteplass på VG-lista. Tidligere i sommer slapp de oppfølgeren, «Sing Me To Sleep», og Solheim innrømmer at det kan være noe skummelt å skulle følge opp en monsterhit som «Faded».

– Det er klart det var skummelt. Helt vilt. Men jeg er veldig fornøyd med låten. Den er veldig i Alan-og-Iselin-gata, og jeg tar det som et kompliment at de ville bruke meg en gang til.

For Solheim har det siste året vært en enorm musikalsk opptur, for hun kom til et punkt hvor hun vurderte å legge musikkarrieren på hylla. Som singer/songwriter har hun tidligere gitt ut noen låter, men det store gjennombruddet lot vente på seg. Nå håper hun suksessen med Alan Walker kan være den boosten hun trenger for å slå gjennom.

– For to år siden vurderte jeg å gi meg. Bransjen er beinhard, og jeg følte meg delt i forhold til hvilken retning jeg ville ta med musikken. Jeg spurte meg selv om det egentlig bare var lettere å ta en annen vei. Gjøre noe helt annet. Men jeg elsker det, så jeg klarte ikke å se for meg å gjøre noe annet. Jeg ville vært veldig ulykkelig uten musikken.

Husker du? Alan Walker: I år: Millionbedrift. I fjor: Sommerjobb hos mormor

Står som låtskriver

Ettersom ikke alle vet at hun er vokalisten på «Faded», er det altså ikke like mange som kan navnet Iselin Solheim, som de som har hørt om Alan Walker. Hun fikk også være med på Walkers andre hitsingel, «Sing Me To Sleep», og denne gangen var hun også med som låtskriver.

– Det var også fint å få være med i slutt-prosessen og stå med som låtskriver, sier hun.

Les også: Derfor stiller Alan Walker med maske på scenen

Solheim står i kveld på hjemmebane under kveldens VG-listeshow. Hun er fra Naustdal, kun ti minutter unna Førde, og fra scenen kan hun se skolen hun gikk på for ti år siden.

– Det blir gøy, men jeg kjenner på nervene nå som vi er «hjemme». Det er meldt regn, men jeg håper folk er gira likevel. Vi må sette pris på at vi fikk VG-lista til Førde, mener hun.

Selv skal hun bidra med kveldens akustiske nummer.

– Det er veldig nedstrippet meg kun en gitarist og meg selv. Jeg tror det blir fint å få gjøre låtene på en litt annen måte.

Se hele VG-listeshowet i Førde:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder