NORGESAKTUELL: Matt Corby under en prisutdeling i hjembyen Sydney for en tid tilbake. Foto: Ryan Pierse/Getty Images ,

Matt Corby får fansen til å gå bananas

Tre norgesbesøk i år: Rockefeller, Piknik i Parken og Slottsfjell

Konsertarrangøren trodde først det var noe feil da den 25 år gamle australieren solgte ut Rockefeller på tre minutter. Men nei, da.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Matt Corby - TelluricFacebook - Log In or Sign Up

Norsk presse har ikke fanget ham opp. Bransjen her til lands har heller ikke viet ham mye oppmerksomhet. Men fansen har for lengst oppdaget Matt Corby, artisten og låtskriveren som beveger seg i sjangeren soul/indierock med låter som «Brother» og «Monday».

Det britiske musikkmagasinet Gigwise omtaler Corby som «Fremtidens superstjerne i 2016». Han har også blitt beskrevet som en blanding av Sam Smith, Ed Sheeran og James Bay.

Da konsertarrangøren Atomic Soul før jul la ut billetter til konsert på Parkteatret i Oslo 31. mars i år, forsvant alt på fire minutter, noe som resulterte i gråt og tenners gnissel i sosiale medier.

– Aldri skjedd før

Da konserten få timer etter ble flyttet til Rockefeller, fattet de skuffede tilhengerne nytt håp. Men også disse billettene ble utsolgt på tre minutter. Dermed ble det mer rabalder i kommentarfelt på arrangementets Facebook-side. Hundrevis delte sin frustrasjon over ikke å få oppleve australieren live.

Den enorme responsen kom som kastet på arrangørene.

– Vi trodde det var noe feil med systemet. Det lignet Bieber-tilstander. Og det har aldri skjedd før at vi har solgt ut Rockefeller med så lite proaktiv markedsføring. Dette engasjementet kommer rett fra grasrota, forteller Atomic Soul-sjef Peer Osmundsvaag til VG.

Fra «baby» til rebell: Her er alle Biebers skandaler

To besøk i sommer

Men billettløse fans kan trøste seg med at Corby har takket ja til ytterligere to norgesbesøk.

PÅ OPPTUR: Matt Corby under en Byron Bay Bluesfest i fjor. Foto: Matt Roberts/Getty Images ,

25-åringen skal nemlig besøke Piknik i parken ved Vigelandsmuseet i Frognerparken 24.-26. juni, festivalen som Osmundsvaag selv dro i gang for tre år siden. Den eksakte datoen for Corby er ikke bestemt.

Men ikke nok med det. Tirsdag ble det klart at Corby også skal opptre på Slottsfjell i Tønsberg måneden etter, nærmere bestemt 16. juli.

– Vi har lenge vært klar over Matt Corbys posisjon med en stor global fanskare – siden han virkelig slo gjennom i 2011. Han utfyller et festivalprogram vi allerede er veldig stolte av, og som forventet, var det veldig mange som ble glade for bookingen. Det har vært masse glede i innboksen det siste døgnet, forteller presseansvarlig for Slottsfjell, Silje Larsen Borgan, til VG.

Les også: Superstjerner til Oslo-festival til sommeren

PLATEKLAR: Matt Corby, her under Byron Bay Bluesfest for litt over ett år siden. Foto: Getty ,

– Under radaren

Osmundsvaag, som også står bak blant annet Justin Biebers Telenor-konserter, er helt på nett med Corby-fansen. Han oppdaget også musikeren for mange år siden og forklarer at låtene har betydd noe helt spesielt for ham.

– Så jeg gleder meg personlig. Dette blir stort. Matt Corby har gått under radaren her i Norge, men sannheten er at han er en av grunnene til at Piknik i parken så dagens lys. Corby er en av en håndfull artister som står for selve grunnmuren festivalen er bygget på. Vi har prøvd å få ham hit de to foregående årene, så nå er vi veldig glad for at han har sagt ja. Det betyr svært mye for oss, sier Osmundsvaag og forklarer at festivalen har en klar og tydelig retning med fokus på «god, deilig og vakker musikk».

Lei av «Idol»-stempel

Corby entret musikkarenaen i hjemlandet i 2007 via «Australian Idol». Da var han 16 år og endte på andreplass i konkurransen. Blant annet imponerte han med å covre Coldplay (se det på YouTube).

«IDOL»: Matt Corby under «Australian Idol» i 2007. Foto: Getty ,

Siden den gang har han utviklet sin helt egen spesielle stil og han har gjort det han kan for å kvitte seg med «Idol»-stempelet. Han har betrodd til britiske medier at det til tider var så slitsomt å bli forbundet med TV-showet at han vurderte å skrinlegge hele karrieren.

– I Australia var jeg liksom «han typen fra TV-skjermen». I tillegg var jeg veldig ung og hadde ikke peiling på hva jeg drev med. Showet klippes på en måte som ikke viser ditt ekte jeg. Det handler bare om seertall, og det er egentlig ikke reality-TV i det hele tatt, sier han ifølge Gigwise.com.

Corby har også vært innslag i norske «The Voice», men da ved at håpefulle deltagere har fremført hans låter.

ARRANGØR: Peer Osmundsvaag. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Album til våren

Corby har uttalt at han ikke er spesielt opptatt av å toppe listene. Han er heller ikke spesielt stor fan av musikkbransjen, fordi han angivelig misliker markedsføringssiden. Men han har de siste par årene seilt opp som en stor stjerne i hjemlandet, og han hylles av anmeldere.

YouTube: Se og hør Matt Corby fremføre «Monday»

25-åringen, som har røtter i gospelmusikken og de siste par årene har lært å spille en rekke instrumenter, har gitt ut flere EP-er. Debutalbumet «Telluric» kommer i mars – akkurat tidsnok til at Corby kan servere sitt nye repertoar når han legger ut på Europa-turné.

Fra 22. januar og fremover opptrer Corby for utsolgte arenaer i Los Angeles, hvor han har tilbrakt mye tid det siste året for å lage musikk.

– Man kan spekulere på om det kanskje er i tiden at folk retter oppmerksomheten mot denne musikksjangeren, sier Osmundsvaag.

Andre artister som kommer til Piknik i Parken, er Damien Rice, Kings of Convenience, Monica Heldal og Jamie Woon. Slottsfjell frister med navn som Susanne Sundfør og Wiz Khalifa.

POPULÆR: Matt Corby under The Falls Music and Arts Festival i Lorne i Australia for et par år tilbake. Foto: Getty ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder