I OSLO: Her er The Weeknd under en konsert i Oslo. Foto: Trond Solberg , VG

Filmselskap saksøker The Weeknd

Et filmselskap mener deler av låten «The Hills» er hentet fra filmen «The Machine».

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Cutting Edge Music Limited, et firma som finansierer filmer med interesse for komposisjoner og lydopptak, saksøker The Weeknd - eller Abel Tesfaye som han egentlig heter - produsentene hans, Universal, Warner og Sony med flere for krenkelse av opphavsretten.

Det melder The Hollywood Reporter og en rekke andre amerikanske medier.

Cutting Edge Music Limited mener de har en Twitter-melding fra medtiltalte Emmanuel Nickerson, en fremtredende musikkprodusent som jobbet på «The Hills».

Aurora Aksnes: – Det er umenneskelig å være så kjent

– Jeg samplet musikken din, kan være den når The Weeknds neste album. Stor fan av det du gjorde i The Machine-filmen, står det i meldingen, ifølge klagen.

Det har ikke lykkes hverken Hollywood Reporter eller TMZ å få en kommentar fra The Weeknd eller hans støtteapparat.

Det er ikke første gang Tesfaye er på kanten med loven. I oktober møtte han i retten tiltalt for å ha gått løs på en politimann under en slåsskamp i Las Vegas i januar i år. Han innrømmet skyld og slapp unna med en bot på 8000 kroner i tillegg til 50 timer samfunnstjeneste.

Julie Bergan nekter å kle av seg: – Damer blir seksualiserte

Besøkte Norge

Han besøkte Norge i starten av oktober hvor han holdt en konsert på Vulkan Arena og gjestet Senkveld.

The Weeknds siste album er en av årets store gjennombruddsplater, med gigasingelen «Can't Feel My Face» som musikalsk fanebærer.

Sjekk anmeldelsen: The Weeknd – «Beauty Behind The Madness»

Albumet toppet også VG-lista, og sørget blant annet for at comebackplaten fra a-ha måtte nøye seg med en lavere plassering i bandets eget hjemland.

Har du fått med deg: Advarer mot falske Bieber-billetter

Nå kommer han til Norge igjen - sammen med Rihanna - og skal holde konsert på Telenor Arena 2. juli.

Gisle G. Stokland er utgiver av underholdningsnettstedet 730.no. I forkant av The Weeknds første oslokonsert trakk han frem Kygo som en av årsakene til at The Weeknd har blitt en global superstjerne.

– The Weeknd har vært kul i flere år, og fikk mye oppmerksomhet for sine første «mixtapes», debutalbum og koblingen til Drake, som han spilte med i Oslo i fjor. Etter hvert ble han introdusert til mange da han gjestet Ariana Grandes hitsingel, før han ble global kjendis med den usedvanlig tøffe, nesten litt Michael Jackson-aktige poplåten «Can’t Feel My Face», sa Stokland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder