BRYR SEG IKKE OM PLATTFORMEN: Margaret Berger sier hun kan stå på scenen både på by:Larm og i Melodi Grand Prix. Foto: Mattis Sandblad, VG

Margaret Berger uenig med egen låtskriver

Margaret Berger om MGP-kritikken: - Fikk dansefot av flere bidrag

Margaret Berger deler ikke sin egen låtskrivers syn på at kvaliteten på låtene var for dårlig i Grand Prix. Men veien fremover handler ikke om å være best i tevlinger.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Karin Park gikk kraftig ut mot kvaliteten på låtskrivingen i Melodi Grand i et intervju med VG i går.
- Det overrasker meg hvor lav kvalitet visse sanger har i Grand Prix, når det tross alt er verdens største låtskriverkonkurranse, sa hun blant annet.

Park har skrevet vinnerlåten «I feed you my love» for Margaret Berger. Berger selv er ikke helt enig i kvalitetskritikken, og innrømmer at hun fikk dansefot av flere bidrag.

- Det er opp til hver enkelt å mene noe om kvaliteten. Jeg er pop-menneske og stod selv og danset til Datarocks og Adeléns låt. Jeg synes finalen egentlig ble ganske bra, med mange genre representert. Jeg synes jeg hadde mange gode konkurrenter i MGP i år. Det er et TV-show, by:Larm er noe helt annet.

- Glad jeg deltar

Låtskriver Karin Park er også helt kategorisk på at hun selv aldri kommer til å stå på MGP-scenen som artist. Hun trives best i bakgrunnen i MGP-sirkuset, og kommer definitivt ikke til å delta selv.

- Det er jo som hun sier at hun aldri kunne tenke seg å gjøre det du gjør, Margaret Berger?

- Det er kanskje ikke Karins arena. Dette er Karins uttalelse om hva hun føler er riktig for sin karriere. Jeg trodde heller ikke jeg kom til å stå på den scenen, men jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort med «kreden» av å ikke delta i Grand Prix, sier Berger og oppsummerer:

- Om det er by:Larm, Melodi Grand Prix eller «Hver gang vi møtes» bryr jeg meg ikke noe om så lenge folk fortsetter å utforske norsk musikk.

- Ikke grunnfjellet

KRITISERER LÅTKVALITETEN: Karin Park. Foto: Frode Hansen, VG

Karin Park har også tatt til motmæle mot MGP-sjef Stian Malmes uttalelser om at «MGP er grunnfjellet i ny, norsk musikk». Margaret Berger deler låtskriverens syn på den saken.

- Jeg er helt enig med Karin i at grunnfjellet i norsk musikk ikke skal handle om konkurranse.

Margaret Berger stusser også litt på by:Larm-programsjef Joakim Hauglands uttalelse om at det aldri - med få unntak - har vært mulig å finne god musikk i Melodi Grand Prix.

- Da forstår jeg ikke helt hvorfor Lucky Lips spiller på by:Larm. Det er vel alt jeg har å si til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder