Ray Kay med liten bit av Norge i ny stjernevideo

(VG Nett) Den norske stjerneregissøren Reinert «Ray Kay» Olsen flagger for Norge i musikkvideoen til stjerneskuddet Justin Bieber (16).

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
home - director photographer ray kay music videos fashionRay Kay (@Ray_Kay) | Twitter

Suksessen fortsetter for norske Ray Kay i Los Angeles. Etter å ha regissert videoer for blant andre Beyoncé, Adam Lambert, Lady Gaga og Backstreet Boys er han nå i gang med å regissere sin andre video for det unge stjerneskuddet Justin Bieber.

Se Ray Kays egne bilder fra innspillingen her

Først regisserte Ray Kay videoen til «Baby», og nå er han i gang med musikkvideoen til Bieber og Sean Kingstons «Eenie Meenie». Og regissøren fra Haugesund har passet på å få med noen norske elementer i videoen.

Les også:Beyonce: - Ray Kay er fantastisk

Flagger

I en scene i videoen kan man på en vegg se flere norske flagg i ulike farger.

- Det norske flagget er i Andy Warhol-stil. Jeg tenkte det var et morsomt element i videoen, forteller Ray Kay til VG Nett.

At dette blir et fast element i musikkvideoene hans fremover, tror han imidlertid ikke. Dermed tar han ikke en «Harald Zwart». Den norske regissøren har gjort det til en fast gimmick å ha med Fredrikstad-logoen i alle sine filmer.

- For meg var nok dette en morsom engangsgreie, sier Ray Kay.

Les også:Norske Ray Kay regisserer «skandale»-Lambert

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STJERNESKUDD: Ray Kay på innspillingen av «Eenie Meenie» med Justin Bieber og Sean Kingston. I venstre hjørne sitter de norske danserne Mona Berntsen og Alexandra Joner. Foto: Privat

Norske dansere

De norske flaggene var ikke de eneste norske elementene stjerneregissøren har med i videoen. Blant danserne finnes det nemlig to norske jenter. Mona Berntsen og Alexandra Joner fikk være med i «Eenie Meenie»-videoen. Begge de norske danserne er kjent fra Dansefeber her i Norge, og Berntsen gikk helt til topps i dansekonkurransen «So you think you can dance, Scandinavia».

- Alexandra var egentlig bare på besøk hos Mona, som har flyttet hit, men vi fikk ordnet det slik at også hun ble med i videoen, og jeg fikk ordnet det slik at de ble eksponert også, sier Ray Kay.

Med Justin Bieber fra Canada, Sean Kingston fra Jamaica og Ray Kay fra Norge ble det dermed en riktig så internasjonal vri på videoen som ble spilt inn i fasjonable Hollywood Hills. Det svært eksklusive strøket huser flere internasjonale stjerner, og også norske Kristian Valen har slått seg ned i området.

Les også:Norske «Ray Kay» lager video til Backstreet Boys-comeback

Stjerneskudd

Justin Bieber har tatt USA med storm etter at han ble oppdaget på YouTube for noen år siden. Den første videoen Ray Kay lagde med 16-åringen er allerede sett 50 millioner ganger, noe som er ganske utrolig ifølge Ray Kay.

- Justin har ikke noe navn som Madonna og Lady Gaga, men på mange måter er han mer populær enn dem nå. Det har tatt helt av her i USA, sier han.

Vender hjem

Stjerneregissøren fra Haugesund har god trening med å jobbe med store stjerner. I løpet av mai måned kommer han tilbake til Norge for å forelese på Norske Mediadager om hvordan han har fått suksess.

- Det blir å snakke litt om inspirasjon og slikt, sier han.

Se noen av musikkvideoene Ray Kay har laget på hans hjemmeside(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder