Sir Elton i stor-form

READING (VG) Sir Elton John var i storform da han i går kveld innledet sine konserter i Storbritannia med konsert på fotballbanen til Reading.

Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Elton John var nesten på hjemmebane. Han bor bare noen kilometer unna i Windsor. Publikum reiste seg, klappet og skrek av begeistring da han kom inn på scenen. Det middelaldrende publikumet ble neppe skuffet over det de fikk høre de neste to timene:

Det er hans store katalog med gode popsanger som gjør en Elton John-konsert til en stor opplevelse.

Ved flygelet

Musikken er i sentrum. Dette er en konsert og ikke noe fargerikt, glitrende popshow fra den tidligere så eksentriske popstjernen. Elton John sitter stort sett bak flygelet og synger, og går noen turer rundt flygelet for å ta applaus og introdusere noen av sangene. Han fortalte bl.a. gripende om sitt møte med Ray Charles kort før han døde, og dedikerte «Sorry Seems To Be The Hardest Word» til ham.

Popartisten og låtskriveren viste sin klasse i en forrykende versjon av «Take Me To The Pilot», instrumentalen «Funeral For A Friend» og ikke minst i «Rocket Man» og «The Bitch Is Back». Da svingte det skikkelig på Madejski Stadium.

Elton John gir full valuta for pengene. Sammen med sine eminente musikere som han har jobbet med i en årrekke, ga han en meget vellykket og variert konsert der mange av sangene har samme musikalske innpakning vi kjenner igjen fra platene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder