PRO-KERRY: R.E.M.-vokalist Michael Stipe iført Kerry-skjorte på scenen i Philadelphia i helgen. Sammen med initiativtager Bruce Springsteen og en rekke andre stjerner rocker Stipe mot president Bush. Foto: AFP

Vil rocke vekk Bush

(VG Nett) - Rull opp ermene og gjør noe! ropte Bruce Springsteen som sammen med Michael Stipe og en rekke andre stjerner la ut på anti-Bush-turné på østkysten av USA i helgen.

Artikkelen er over 15 år gammel

SE BILDER FRA KONSERTENE!

R.E.M, John Fogerty, James Taylor, Dixie Chicks, Dave Matthews Band, Bonnie Raitt og Sheryl Crow er blant stjernene som har tatt Springsteens oppfordring om å rocke mot den sittende presidenten.

- Vi er her av en grunn - vi har et mål! ropte Springsteen til foramlingen under konserten i Philadelphia fredag. I til sammen 11 dager skal «Vote for Change»-turneen spre sitt musikalske anti-Bush-budskap over 11 stater.

- Den beste måen dere kan uttrykke deres bekymring på, er ved å rulle opp ermene og gjøre noe, ropte Bruce fra scenen i Philadelphia før han dro til med klassikeren «Born To Run», skriver nyhetsbyrået AFP.

Kerry-trøye

R.E.M.-vokalist Michael Stipe stilte i hvit dress over en John Kerry-T-skjorte.

Ellers var det musikken som sto i sentrum. Bruce har før turnéstart forklart at han vil bruke noen minutter under hver konsert til å servere sitt politiske budskap, men at «publikum betaler meg for å synge, så det er det jeg skal gjøre».

Inntektene fra konsertene går til organisasjonen Americans Coming Together, som støtter demokratenes presidentkandidat John Kerry.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder