TILBAKE: Fats Domino tilbake ved sitt hjem i New Orleans. Her avbildet etter at han fant en av sine 23 gullplater i ruinene. Foto: EPA

Fats Domino tilbake i New Orleans etter orkanen: Fant pianoet sitt ødelagt i ruinene

(VG Nett) Fats Domino besøkte søndag sitt hjem for første gang etter at han ble reddet fra orkanen «Katrina» for fem uker siden.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Da Fats Domino søndag besøkte restene etter det som en gang var hans hjem fant han kjære eiendeler ødelagt og snudd på hodet i ruinene.

På tross av de enorme ødeleggelsene fant den legendariske musikeren enkelte småting å glede seg. Som for eksempel da han fant en av sine 23 gullplater og favoritt-t-skjorten sin - hele.

Men det meste av eiendelene var dekket av gjørme. Musikeren fant keyboardet sitt stående mot en vegg, dekket av tørket møkk og jordslag. Hans store hvite piano var snudd på hodet, ødelagt og flekkete av møkk som kom med flomvannet.

Vannet rørte lysekronen

Vannet i gaten til Domino stod hele 2,5 meter høyt og kom nærnederste delen av lysekronen i stuen hans, ifølge TV-teamet fra WWL, som fulgte musikeren da han besøkte sitt hjem igjen.

Fats Domino var savnet i flere dager etter kaoset som oppstod i musikkbyen, og noen skrev hilsener på veggen til huset hans.

«R.I.P Fats. You will be missed»står det fortsatt på balkongen han ble reddet fra.

Det tok 43 dager med jobbing døgnet rundt for å tømme New Orleans for flomvann etter at orkanen rammet den amerikanske golfkysten.

TRODDE HAN VAR DØD: Fats Dominos hus ble spraymalt av noen som trodde han omkom i orkanens herjinger. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder