YNDLING: John Legend under Nobelkonserten i Telenor Arena i 2017. Foto: Hallgeir Vågenes

John Legend kan bli historisk

Om artisten drar i land Emmy-nominasjonen han mottok torsdag, entrer han en eksklusiv klubb i amerikansk underholdningsindustri.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Medlemsskap krever fire utmerkelser - en pris i samtlige av den amerikanske underholdningsindustriens største prisutdelinger: Emmy, Grammy, Oscar og Tony. Populært forkortet til «EGOT».

John Legend (39) ble torsdag nominert til en Emmy for rollen i «Jesus Christ Superstar», i kategorien «hovedrolle i en avgrenset serie eller film».

Se også: Her er den fulle listen med nominerte.

Vinner han den, kan Legend fullføre reisen mot EGOT-utmerkelsen, som han påbegynte i 2006 da han vant sin første Grammy. Til dags dato har Legend hanket inn hele 10 Grammy-priser.

I 2015 vant han en Oscar for beste originale låt, med «Glory» i filmen «Selma», før han i 2017 gikk fra Tony-utdelingen med en pris som medansvarlig produsent for Broadway-skuespillet «Jitney».

Husker du? Hank von Helvete som Jesus på Det Norske Teatret

ARTISTDUO: John Legend i rollen som Jesus, og artist Sara Bareilles som Maria Magdalena i Broadway-musikalen «Jesus Christ Superstar». Legend har medvirket siden desember 2017. Foto: Virginia Sherwood / TT NYHETSBYRÅN

– En av mine favoritter

I en uttalelse torsdag uttrykte Legend stor takknemlighet for muligheten til å være del av musikalen som samlet mottok 13 Emmy-nominasjoner torsdag, skriver CNN.

les også

Supermodell Chrissy Teigen holdt fødselsdepresjonen hemmelig

– Å være del av «Jesus Christ Superstar» har vært en av mine favorittopplevelser i karrieren så langt. Et vidunderlig show, og et vidunderlig lag, sier Legend, som besøkte Norge to ganger i fjor høst, deriblant Nobelkonserten.

Fikk du med deg? Avlyser årets Nobelkonsert

Både Legend og kona Chrissy Teigen (32) delte nyheten om nominasjonen på Twitter torsdag.

Flere kandidater

Legend er riktignok ikke den eneste som potensielt entrer EGOT-klubbens celebre rekker. Også komponistene Andrew Lloyd Webber og Tim Rice, som sammen står bak musikken til «Jesus Christ Superstar», mangler i følge The Hollywood Reporter bare en Emmy hver i samlingen.

les også

«Skam»-Tarjei i ny rolle: Nå synger han

Fra før av har stjerner som Whoopi Goldberg, Audrey Hepburn og Richard Rodgers vunnet sin EGOT, melder Fox News.

Årets Emmy-utdeling finner sted i Microsoft Theater i Los Angeles 17. september.

«Greys Anatomy»-stjernen Sandra Oh er historisk allerede før prisutdelingen, da hun er første kvinne av asiatisk opphav som nomineres til prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en dramaserie. Nominasjonen er for rollen i BBC-serien «Killing Eve», melder The New York Times.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder