Miley Cyrus: Jeg pensjonerer meg fra twerking

Hjemløs mann mottok prisen for «årets musikkvideo»

Her er prisvinnere under MTV Music Video Award

Under fjorårets MTV Video Music Award sjokkerte Miley Cyrus (21) seerne med twerkingen sin. Under nattens show ble det klart at hun har besluttet å gi stilen videre til en annen dame: Nicki Minaj.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Natt til mandag gikk den årlige musikkprisutdelingen av stabelen i California.

Før showet startet ble Miley Cyrus intervjuet av MTV. I forbindelse med at Nicki Minaj sin musikkvideo til «Anaconda» nylig slo «Wrecking Ball»-rekorden for flest visninger på Youtube på 24 timer kom hun med denne uttalelsen:

- Jeg har pensjonert meg fra twerking. Akkurat nå lager jeg musikk sammen med The Faming Lips, det er litt annerledes. Det er litt psykedelisk. Nå handler det ikke om twerking – det handler om musikk, sier hun og fortsetter:

- Den rumpen.. jeg har ikke en slik. Jeg kan gi dere kroppen, jeg kan gi dere wrecking ball – men jeg kan ikke gi dere en slik rumpe. Ikke slik som «Anaconda».

I august i fjor fikk hun enorm oppmerksomhet etter at hun ikledd en hudfarget bikini danset tett med Robin Thicke. Nå er det bare å vente å se om 21-åringen holder ord og holder seg borte fra rumperistingen.

Ukjent mann mottok prisen

TOK I MOT PRIS: Det var Jesse som tok i mot prisen for «årets musikkvideo» fra Jimmy Fallon. Han og Cyrus ønsket å rette søkelyset mot hjemløse. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

I november tente Miley Cyrus det som skal ha vært en joint da hun ankom scenen under MTV Movie Awards. Under nattens MTV Video Music Awards gikk det mye roligere for seg:

Da Jimmy Fallon annonserte Cyrus som vinner av «årets video» var det ikke artisten selv som kom opp på scenen, men en ung mann med langt blondt hår, skriver Rolling Stone.

- Takk skal dere ha. Mitt navn er Jesse, sa mannen og forklarte videre at det er mer enn 1,6 millioner flyktninger og hjemløse ungdommer i USA.

- Jeg er en av disse menneskene, sa han og holdt en rørende tale som fikk 21-åringen til å begynne å gråte.

Bakgrunnen for at denne mannen fikk ta i mot prisen var at de ønsker å få flest mulig til å besøke Cyrus sin Facebook-side hvor hun snakker om en kampanje for å øke bevisstheten om å skaffe midler for å hjelpe unge hjemløse.

Hyllet Robin Williams

Vanligvis hyller ikke MTV Video Music Awards kjendiser som er død, men natt til mandag norsk tid gjorde de et unntak.

Halvveis i showet viste de en fotomontasje av skuespilleren Robin Williams til Coldplay-låten «A Sky Full of Stars». William døde tidligere denne måneden i en alder av 63 år.

Her er kveldens vinnere:

* Årets video: Miley Cyrus, «Wrecking ball»

* Beste rockevideo: Lorde, «Royals»

* Beste popvideo: Ariana Grande feat. Iggy Azalea, «Problem»

* Beste video mannlig artist: Ed Sheeran, «Sing»

* Beste video, kvinnelig artist: Katy Perry feat. Juicy J, «Dark horse»

* Beste hip-hop-video: Drake feat. Majid Jordan, «Hold on (we're going home)»

* Artist to watch: Fifth Harmony, «Miss movin on»

* Michael Jackson Vanguard Award: Beyonce

FORNØYD: Miley Cyrus fikk prisen for «årets musikkvideo» med låten «Wrecking Ball». Foto:Ferderic J. Brown,Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder