FESTIVALKLARE: DJ-duoen Broiler tar neste helg turen ut i Europa, nærmere bestemt Boom i Belgia for å spille for hundretusener av festivalglade mennesker.

FESTIVALKLARE: DJ-duoen Broiler tar neste helg turen ut i Europa, nærmere bestemt Boom i Belgia for å spille for hundretusener av festivalglade mennesker. Foto:Terje Bringedal,VG

Broiler til verdens største EDM-festival

Den norske DJ-duoen Broiler får neste helg æren av å spille på Tomorrowland i Belgia.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Broiler, bestående av Mikkel Christiansen og Simen Auke, tok for en tid tilbake steget videre fra å lage «rølpemusikk» – og bestemte seg for et mer seriøst image: Nye Broiler. Nå ser det ut til at det har lønnet seg for DJ-duoen fra Drammen.

Neste helg tar de nemlig med seg låter som «Rays Of Light», «Wild Eyes» og «For You» til verdens største EDM-festival, Tomorrowland i Belgia.

– Det føles het absurd kult å spille på en så stor festival, og jeg kan huske øyeblikk for flere år siden da dette bare var en fjern drøm, sier Mikkel Christiansen til VG.

Drammensguttene har nesten 50 millioner avspillinger på Spotify på de nye låtene sine, og i tillegg har de laget flere remikser – blant annet remikset de Imagine Dragons' «Shots» til stor suksess. Den amerikanske gruppen likte nemlig Broilers remiks så godt at de selv valgte å gi den ut, og lage en musikkvideo til den.
De ser frem til å stå på den store scenen, men tror ikke at nervene vil stå i veien for opptredenen.

– Vi er alltid nervøse før vi går på scenen, men det er en viktig del av jobben som gjør oss mer skjerpet og får oss til å føle oss mer levende, sier Mikkel Christiansen.

Broiler er dog ikke de første fra Norge som har fått spille på festivalen. Kygo var blant artistene som i fjor underholdt de rundt 400.000 som tar turen innom festivalen.

– Siden vi startet å turnere i 2011 har venner og kjente spurt oss hva er drømmejobben? Svaret er helt soleklart, Tomorrowland! Det vil bli vår største «gig» noensinne og en drøm som går i oppfyllelse, sier Simen Auke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder