MED BLIKKET MOT STJERNENE: Sebastian Teigen - med artistnavnet Coucheron - høster nå de første internasjonale fruktene av platekontrakten med amerikanske Warner Music. Han er en av de nye artistene som Spotify har mest tro på i 2015. Foto:Roger Neumann,VG

Norsk unggutt utpekt som Spotify-talent 2015

Har låt i Jack Blacks nye film

Spotify har klokkertro på han i 2015, debutsinglen er plukket opp av Jack Black og han ligger i skrivende stund på sjetteplass på Billboards albumliste. Det svinger rundt Sebastian Teigen (20) – med artistnavnet Coucheron – om dagen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det blir noen vanvittig spennende måneder i vente. Det siste året har først og

fremst vært dedikert til studiojobbing, hovedsakelig hos Atlantic i Los Angeles og i Sandvika, men jeg har strødd ut noen remikser og en egen låt det siste halvåret, til overveldende respons, sier Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen (som er hans hele navn) til VG.

Sammen med Bjørn Erik Pedersen har Coucheron skrevet låten «Warning» på det ferske soloalbumet til Nick Jonas fra The Jonas Brothers som denne uken gikk rett inn på sjetteplass på Billboards albumliste.

Samtidig har debutsinglen «Deep End» som kom i mai blitt plukket opp til filmen «D-Train» med Jack Black og James Marsden i hovedrollene, og ikke minst ønsker Spotify å profilere Coucheron som en av sine Spotlight 2015-artister de har mest tro på i året som kommer.

– Vi gjennomførte en låtskriversamling med amerikanske toppnavn i Norge i januar og resultatet er blant annet dette. Det er ikke så ofte man lager sånt i Norge, men under by:Larm gjør vi det igjen – da fyller vi lokalene hos oss og Whiteroom Studio i Asker med noen av de beste produsentene fra USA og Norge, forteller Coucherons manager, Martin Schilde i Toothfairy, som er basert i Sandvika utenfor Oslo.

Både Schilde og Coucheron tilbrakte første halvdel av 2014 i USA for å komme nærmere sine arbeidsgivere, plateselskapsgiganten Warner Music. Det var mulig blant annet med økonomisk støtte fra eksportøren av norsk musikk, Music Norway.

– Samarbeidet med Music Norway har vært meget bra, og de er til stor hjelp i våre prosjekter, sier Schilde.

Coucheron er bare én i en rekke av unge, norske artister som nyter stigende internasjonal suksess i sjangeren som amerikanerne kaller EDM-scenen (electronic dance music), men som egentlig er en forlengelse av den europeiske elektroniske popmusikken der blant andre Röyksopp var en pioner.

Kygo, Cashmere Cat, CLMD – som nå kun består av Martin Danielle etter at han og Carl Louis skilte lag –Todd Terje og Lemaitre er andre navn som har gjort verdens største plateselskap nysgjerrige på den nye, norske elektroniske scenen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder